Vremea în București în următoarele ore. ANM anunță la ce temperatură maximă se ajunge

30 iun. 2021
117 Afișari
Vremea în București în următoarele ore. ANM anunță la ce temperatură maximă se ajunge

Vremea în București. Meteorologii transmit că încă nu scăpăm de caniculă, dar nici de averse, mai ales în timpul nopții.

Vremea în București. ANM a publicat miercuri prognoza specială pentru intervalul 30.06.2021 ora 11:00 – 01.07.2021 ora 12:00.

Aer irespirabil în București

Astfel, meteorologii transmit că vremea va fi călduroasă în București, chiar caniculară după-amiază. Atunci, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă va fi de 35 – 36 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea, când probabilitatea pentru intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice va fi ridicată. Vor fi posibile și averse.

Temperatura minimă din București va fi de 18 – 20 de grade Celsius.

Vreme extremă în România

ANM a emis avertizări meteorologice de tip Cod Galben și Cod Portocaliu, pentru o mare parte din țară. 26 de județe sunt afectate de furtuni, descărcări electrice, grindină și vijelii, iar alte 6 județe sunt afectate de căldura excesivă. Astfel:

Cod galben: în intervalul 30 iunie, ora 11:00 – 01 iulie, ora 12:00, în cea mai mare parte a României, vor exista perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25 – 40 l/mp.

Recomandăm și: Ghid de supraviețuire pe timp de furtună. Precizările făcute de Raed Arafat

Cod portocaliu: începând din după-amiaza zilei de miercuri (30 iunie) în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, zonele de munte, în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80 – 90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35 – 50 l/mp și izolat 60 – 70 l/mp.

Cod galben: În intervalul 30 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa între 18 și 21 de grade Celsius.

Cookies