Vremea în București. Fenomen meteo rar: ninsori cu fulgere. De ce e primăvara asta atât de dubioasă

24 mart. 2021
400 Afișari
Vremea în București. Fenomen meteo rar: ninsori cu fulgere. De ce e primăvara asta atât de dubioasă

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață prognoza meteo specială pentru București. În această după-amiază și la noapte sunt anunțate precipitații sub formă de ninsori și sunt șanse să apară și fulgere, un fenomen meteo extrem de rar.

Vremea în București

Potrivit informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul 24 martie, ora 9:30 și 25 martie, ora 10:00, cerul se va înnora treptat în București.

După-amiaza și la începutul nopții vor fi perioade cu averse mai ales sub formă de ninsoare și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35…40 km/h.

Temperatura aerului va fi mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de -4…-1 grad.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Cod galben de vânt intens și ninsori în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) spune că informarea meterologică intră în vigoare de marți, ora 12:00 și expiră în data de 25 martie, ora 10:00. Vor exista precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Astfel, în intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Codul galben de intensificări ale vântului vizează Moldova și nord-estul Munteniei, în intervalul 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00.

Astfel, în Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

După ce această avertizare cod galben va expira, va fi în vigoare o nouă informare meteo de vreme rea, până miercuri la ora 21:00.

Se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ și viscol în zona înaltă, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali.

În aceste zone va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Cookies