Vremea în București. Duminică încinsă în Capitală, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului

15 aug. 2021
71 Afișari
Vremea în București. Duminică încinsă în Capitală, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului
Vremea în București. Duminică încinsă în Capitală, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. Sursa foto: Unsplash

Vremea în București. Locuitorii Capitalei nu scapă de căldură nici în ziua Adormirii Maicii Domnului. Temperaturile vor atinge pragul caniculei la amiază, astfel că este important să avem grijă și să ne protejăm.

Vremea în București. Locuitorii Capitalei nu scapă de căldură nici în ziua Adormirii Maicii Domnului. Temperaturile vor atinge pragul caniculei la amiază, astfel că este important să avem grijă și să ne protejăm, potrivit informațiilor oficiale transmise de Adminstrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea în București

Temperatura resimțită în București la ora 8:00 era de 19 de grade Celsius. Deși la aceste ore atmosfera nu este sufocantă, căldura se resimte mai puternic decât sâmbătă dimineață, ceea ce poate indica faptul că va fi o zi mai fierbinte. Șansele de precipitații astăzi în București sunt de 0%, astfel că vă puteți bucura de ziua de azi fără să vă îngrijorați din pricina ploii, fapt care se va schimba însă spre finalul săptămânii viitoare, când precipitațiile își vor face loc.

În Capitală mercurul din termometre va urca destul de serios până la prânz, astfel că disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34 – 35 de grade, iar cea minimă de 16 – 19 grade Celsius.

În ţară, vremea va fi fierbinte în majoritatea zonelor ţãrii, local caniculară la amiază în jumătatea de sud-vest, unde disconfortul va crește. Temperaturile maxime vor fi între 27 și 29 de grade pe litoral şi 36 și 37 de grade în Banat şi sudul Olteniei. Între timp, temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni şi 23 de grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, mai ales la munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate dupã-amiaza şi mai ales noaptea, în extremitatea de nord-vest, unde pe alocuri vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină. Spre dimineaţă, pe spaţii mici va fi ceaţă.

Duminică încinsă în Capitală, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului

Dacă de Adormirea Maicii Domnului decideți să mergeți pe litoralul românesc trebuie să știți că vremea va ține cu voi. Cerul va fi senin, vântul va sufla slab și moderat cu valori medii de 11km/h, cu intensificări trecătoare pe timpul zilei, ce vor ajunge la 26 km/h la orele. Vremea este perfectă pentru plajă. Temperaturile maxime vor ajunge la 27 – 29 de grade Celsius. Temperaturile minime resimțite vor fi de 18 – 19 de grade Celsius. Apa mării este perfectă, temperatura apei va înregistra valori de 25 – 26 de grade Celsius, temperatura aflată în intervalul cel mai optim pentru scăldatul prelungit.

Cookies