Vremea în București. Când scăpăm de ploi

01 iun. 2021
6446 Afișari
Vremea în București. Când scăpăm de ploi

Vremea în București. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru București. Iată când o să scăpăm de ploi și vreme instabilă.

Vremea în București. ANM a emis prognoza specială pentru București în intervalul 01.06.2021 ora 10:00 – 02.06.2021 ora 10:00.

Vremea în București

Vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi noros, temporar va ploua și se vor înregistra cantități de apă, în general, de 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

Te-ar mai putea interesa și: Ce poți face de 1 iunie în București, chiar dacă plouă. Listă completă a activităților cu iz ludic

Când scăpăm de ploi

De asemenea, aproape toată țara se află sub cod galben de ploi, iar pentru unele zone meteorologii au emis un cod portocaliu.

Avertizare cod galben: În intervalul 01.06.2021, ora 10:00 – 02.06.2021, ora 10:00, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Notă: În cursul zilei de miercuri (2 iunie) în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45…55 km/h.

Avertizare cod portocaliu: În același interval menționat mai sus, în județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.

Notă: În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

Vremea în București. Când scăpăm de ploi

Cookies