Vremea în a doua zi de Rusalii. ANM a transmis prognoza meteo pentru București și restul țării

13 iun. 2022
146 Afișari
Vremea în a doua zi de Rusalii. ANM a transmis prognoza meteo pentru București și restul țării
Vremea în a doua zi de Rusalii. ANM a transmis prognoza meteo pentru București și restul țării. Sursa foto: Unsplash

Meteorologii ne spun cum va fi vremea luni, în a doua zi de Rusalii. Prognoza meteo pentru București și restul țării, transmisă de ANM.

Vremea în a doua zi de Rusalii

Vremea se încălzește în ultima zi a minivacanței de Rusalii (13 iunie) în cea mai mare parte a României. Cerul se menține variabil, dar după-amiaza și seara vor apărea perioade cu înnorări, ploi cu descărcări electrice, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului, la munte, local în regiunile din sud și regiunile centrale, dar și izolat în restul țării.

În unele locuri se vor semnala precipitații însemnate și condiții de grindină. Intensificări ale vântului vor apărea în Dobrogea, partea de est a Munteniei și partea de sud a Moldovei.

Valorile maxime din țară vor fi cuprinse între 24 și 29 de grade Celsius, potrivit informațiilor oficiale transmise de ANM – Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru București, munte și mare

Vremea din București va fi caldă. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara vor apărea înnorări temporare și posibil să apară averse cu tunete și fulgere, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă din Capitală înregistrată luni – 13 iunie, în a doua zi de Rusalii, va fi de 29-30 de grade Celsius, transmit meteorologii.

Vremea la munte se menține în general instabilă. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara vor apărea înnorări temporar accentuate. Local se vor înregistra ploi și intensificări de scurtă durată ale vântului. În unele locuri se vor semnala cantități de apă însemnate, dar și condiții de grindină. Temperatura aerului va fi în creștere față de zilele trecute.

Vremea se menține caldă la mare, cu temperaturi maxime cuprinse între 26 și 29 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 19 și 22 de grade Celsius. Cerul se menține variabil, dar după-amiaza vor apărea înnorări, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare în prima parte a zilei de luni (rafalele vântului vor atinge 40 – 45 km/h). Apa mării va avea temperaturi cuprinse între 20 și 23 de grade Celsius.

Cookies