Vremea de Paște în București. Temperaturi de vară în Capitală. Atenție, însă, vor fi și ploi torențiale

30 apr. 2021
746 afișări
Vremea de Paște în București. Temperaturi de vară în Capitală. Atenție, însă, vor fi și ploi torențiale

Vremea de Paște în București se anunță deosebit de caldă pentru această perioadă, conform meteorologilor.

Vremea de Paște în București. Vremea din weekend va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, însă gradul de instabilitate atmosferică se va menţine ridicat atât în Capitală, cât și la nivelul întregii ţări.

Vremea de Paște în București

Pentru Capitală, în weekend-ul ce urmează se anunţă o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă.

„Spre exemplu, sâmbătă la orele amiezii se vor înregistra 26 – 27 de grade. Pe parcursul zilei de sâmbătă cerul va fi variabil. Seara şi noaptea înnorările se vor accentua treptat şi, cel mai probabil, după orele 10 – 11, în Capitală îşi vor face apariţia averse şi descărcări electrice. Vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, în timpul ploilor. În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperatura minimă va fi de 12 – 15 grade, iar pentru ziua de Paşte vremea va fi deosebit de caldă, cu o maximă în jurul a 29 de grade, în timp ce minima va fi între 14 şi 17 grade. În ziua de Paşte, cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla în general moderat”, a declarat, pentru AGERPRES, Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În a doua zi de Paşte, în Bucureşti, deşi valorile termice vor fi în scădere faţă de zilele precedente, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul va fi variabil, vântul va avea intensificări temporare, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, în timp ce în noaptea de luni spre marţi aceasta va coborî spre 9 grade Celsius, conform meteorologului ANM.

De Paște, peste București va ajunge și un val de praf saharian.

Cookies