Vremea de Crăciun: talmeș-balmeș de anotimpuri (poate cu puțină gheață la malul Dâmboviței)

03 dec. 2020
88 Afișari
Vremea de Crăciun: talmeș-balmeș de anotimpuri (poate cu puțină gheață la malul Dâmboviței)

Anul acesta, vremea de Crăciun pare că vrea să împace pe toată lumea: și pe cei care vor puțină zăpadă, și pe cei care nu sunt neapărat fani ai iernilor ca la carte, cu zăpadă, viscol, ger.

După cum arată hărțile meteo acum, va fi decembrie va fi o lună mai degrabă tomnatică sau, dacă vreți, primăvăratică. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat, la Digi24, că vor fi câteva grade Celsius peste temeperaturile normale ale lunii, inclusiv perioadei de Crăciun.

„Este posibil ca și decembrie, așa cum arată estimările la acest moment, să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara, cu cele mai mari abateri în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie”, a spus directorul ANM.

Meteorologii vor actualiza mâine estimările care includ și săptămâna cu Revelionul, pentru a putea oferi informații mai exacte cu privire la cum va fi  vremea de Anul Nou. Cât despre vremea de Crăciun, lucrurile par ceva mai clare de pe acum: „Săptămâna 21-28 decembrie păstrează același semnal – temperaturi ușor peste medii în toate regiunile și precipitații peste norme în regiunile extracarpatice și în rest normale”.

Potrivit estimărilor Organizației Mondiale de Meteorologie, anul 2020 va fi cel de-al doilea cel mai calduros an înregistrat vreodată.

Cookies