Vremea caldă se menţine VEZI PROGNOZA PE WEEK-END

de:
11 feb. 2011
0 Afișari
Vremea caldă se menţine VEZI PROGNOZA PE WEEK-END

Vineri

Soarele străluceşte ca şi joi, aşa că temperaturile variază de la minus 5 la minus 3 grade în zori, amiaza va ridica mercurul din nou la aproximativ 8-10 grade, dar vântul va sufla ceva mai tare. Presiunea atmosferică este în scădere accentuată de la 759 mm coloană de mercur, motiv pentru meteosensibili să aibă ceva dureri de cap peste zi.

Sâmbătă

În Bucureşti principalul fenomen va fi vântul care va sufla în rafale întreaga zi ceea ce va face ca maxima de 12 grade să fie percepută ca fiind mult mai mică. Norii nu lipsesc de pe cerul capitalei sâmbătă, dar sunt şanse mici să  plouă.

Duminică

Capitala are parte de o zi plină de soare duminică, dar şi aici maxima scade la 5-6 grade. Totuşi pentru că vântul se domoleşte, variaţia de temperatură nu va fi percepută foarte puternic.

La munte vântul devine din ce în ce intens, în zonele de creastă  ar putea atinge şi 70-80 de km la oră.  La peste 1.300 de metri însă o să ningă, iar tempreaturile nu se schimbă. La Vârfu Omu şi la Bâlea Lac, chiar dacă stratul de zăpadă aringe 80-95 de centimetri, iar condiţiile de schi sunt bune, riscul de avalanşă este însemnat.  În zonele sigure, la Arieşeni sau Predeal, zăpada nu mai trece de 11-20 de centimetri grosime pe pârtii. Ceva mai bine este la Sinaia – 17 centimetri şi  Postăvaru – centimetri.

(foto: Cătălin Grădinariu)

Cookies