Cum va fi vremea în Bucureşti şi la munte, în perioada 3-16 februarie. PROGNOZA METEO

de:
03 feb. 2014
0 Afișari
Cum va fi vremea în Bucureşti şi la munte, în perioada 3-16 februarie. PROGNOZA METEO

Primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de o vreme rece, astfel că la nivelul întregii regiuni media valorilor maxime va fi de -3…+1 grad, iar a minimelor nocturne între -10 şi -6 grade.

Începând din data de 8 februarie, este estimată o creştere de temperatură, regimul diurn urmând a se situa în medie între 5 şi 9 grade, iar cel al minimelor între -4 şi -1 grad, fără a se înregistra variaţii importante de la o zi la alta, până spre sfârşitul intervalului.

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză vor fi posibile doar precipitaţii trecătoare, neînsemnate cantitativ, la început fulguieli, apoi mai ales burniţă sau ploi.

VREMEA LA MUNTE în perioada 3-16 februarie

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul termic diurn se va menţine  relativ constant, la valori uşor mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei.

Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 0…5 grade. În privinţa temperaturilor  minime este estimată o creştere a acestor valori, de la o medie de -7…-4 grade în  primele zile, la medii de -4…-2 grade în cea de-a doua săptămână de prognoză.
Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare va creşte după 8 februarie.

Cookies