UPDATE AVERTIZARE NOWCASTING DE VREME SEVERĂ. Vremea se răcește accentuat

de:
15 ian. 2016
0 Afișari
UPDATE AVERTIZARE NOWCASTING DE VREME SEVERĂ. Vremea se răcește accentuat

UPDATE COD GALBEN DE VÂNT LA SIBIU, anunță ANM

Intre orele : 09:00 si 15:00
In zona : local în sudul judeţului Sibiu, în zona de munte şi mai ales în zona localităţilor Boiţa, Tălmaciu, Turnu Roșu, Racoviţa, Avrig, Selimbăr și municipiul Sibiu.
Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi local 55-60 km/h la rafală, iar la munte peste 80 km/h. Fenomene meteorologice asociate: transport de zăpadă la munte, anunță ANM. 

Astfel, în data de 15 ianuarie 2016, orele 08 – 22, vor avea loc precipitaţii moderate cantitativ, ninsori în zonele montane, intensificări ale vântului, anunţă ANM. 

Pe parcursul zilei de vineri, 15 ianuarie, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15…20 l/mp. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.
Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70…80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului la începutul zilei şi local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50…60 km/h.

În weekend, vremea se va înrăutăţi din nou, anunţă ANM. 

Notă: Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17 ianuarie), vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica, urmând ca, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie să emită noi mesaje.

Cookies