VREMEA

PROGNOZA METEO pentru mini-vacanţa de 1 MAI, pe regiuni. ANM anunţă vreme schimbătoare

VREMEA de 1 MAI la BUCUREŞTI, VREMEA LA MARE de 1 MAI:

„Vremea din această perioadă de mini-vacanță va fi una schimbătoare, în sensul că nu vor lipsi intervalele cu soare și temperaturi plăcute, dar nici cele cu ploi. Pentru ziua de 1 Mai, adică vineri, se anunță o vreme plăcută din punct de vedere termic, cu temperaturi specifice acestei perioade — anume cu 16 grade în Delta Dunării și în partea de est a Transilvaniei, până la 25 de grade în extremitate sudică a Munteniei și a Olteniei. De asemenea, vom avea în jur de 23 de grade în Capitală, în timp ce pe litoral vor fi cam 18-20, chiar 21 de grade. La munte, în stațiuni, sunt așteptate temperaturi situate între „, a precizat Gabriela Băncilă, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, pentru Agerpres.ro.

Potrivit specialistului ANM, deși ziua de 1 Mai se anunță una destul de frumoasă, vor apărea și câțiva nori ce se vor dezvolta în zona centrală a Dobrogei, poate și pe la munte.

VREMEA de 1 MAI la BUCUREŞTI, VREMEA LA MARE de 1 MAI:

„Acești nori vor aduce ploi de scurtă durată, în special după orele prânzului. Este posibil să se înnoreze și în zona litoralului, iar vântul să transporte câțiva nori de ploaie. Per total, ziua de vineri va fi una destul de frumoasă, din care nu vor lipsi ploile de scurtă durată mai ales după-amiaza, pe arii destul de restrânse, la munte, în partea centrală a Dobrogei și prin zona Moldovei. Pe litoral, înnorări după orele prânzului, în jurul orei 14,00 — 15,00, și posibil câțiva stropi de ploaie. După aceea va reveni soarele, iar vântul nu va pune probleme’, a subliniat meteorologul de serviciu al ANM.

Sâmbătă, 2 mai, vremea va fi, în general, instabilă, cu înnorări mai accentuate, averse și descărcări electrice, în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte.

VREMEA 2 MAI la BUCUREŞTI, VREMEA LA MARE 2 MAI:

„Cei care se vor afla la munte în ziua de sâmbătă trebuie să știe că nu va fi o vreme foarte plăcută. În celelalte zone din țară, și mă refer la partea de sud a țării, adică Oltenia, Muntenia, zona Dobrogei, inclusiv litoralul și sudul Moldovei, înnorările își vor face apariția după-amiază și în cursul serii și vor aduce ploi de scurtă durată. Asta înseamnă că după-amiază și spre seară, atât în Capitală, cât și pe litoral, vor fi câteva reprize de ploaie. Până atunci, însă, soarele va fi prezent și așteptăm în București temperaturi undeva spre 22-23 de grade. Pe litoral, sâmbătă, vom avea valori termice maxime de 18-19 grade, iar la nivelul întregii țări am prognozat valori maxime de la 14 grade, în estul Transilvaniei, până la 24 de grade, în extremitatea sudică a Olteniei și Munteniei. Cât privește regimul termic de la munte, acesta se va încadra între 13-14 grade pe Valea Prahovei și nu va depăși 11 grade la Păltiniș, de exemplu’, a afirmat specialistul ANM.

În ceea ce privește ziua de duminică, datele relevă că vremea se va ameliora semnificativ în comparație cu ziua anterioară, iar temperaturile vor fi destul de ridicate, respectiv în jur de 23 de grade în Capitală și între 18 și 21 de grade pe Litoral.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button