Vreme sufocantă la București. Indicele de confort termic a fost depășit. HARTA

de:
07 iul. 2015
0 Afișari
Vreme sufocantă la București. Indicele de confort termic a fost depășit. HARTA

Vreme sufocantă în Capitală, marți. La ora 12.00 indicele de confort termic temperatură-umezeală depășise pragul critic de 80. Astfel, la stația Filaret se înregistrau deja 82 de unități. Mai „răcoare” era în nordul Capitalei, unde se înregistrau 79 de unități, la limita pragului critic. 

(click pentru a mări)

Bucureștiul se află marți, sub atenționare COD GALBEN DE CANICULĂ. 

Conform directorului ANM Ion Sandu, este posibil ca miercuri să fie emisă o avertizare COD ROŞU de caniculă, pentru mai multe zone din ţară. Valul de căldură ar putea fi însoţit de furtuni şi, în multe zone din România, e posibil să fie secetă, dat fiind că vor fi înregistrate temperaturi de peste 30 de grade timp de o lună.

Acesta a declarat, într-o videoconferinţă la Guvern, că „miercuri noaptea vor fi emise cu siguranţă avertizări de furtuni foarte puternice, violente” iar în ziua de joi codul galben de caniculă se va extinde în sud şi est.

De asemenea, în sudul şi în estul ţării se vor înregistra joi noaptea furtuni.

Sandu a arătat că, până la finele lunii iulie, se vor inregistra constant temperaturi de peste 30 de grade Celsius şi este posibil ca această vreme „să ducă în foarte multe zone la secetă extremă”.

Cookies