Vreme schimbătoare în București săptămâna asta. Azi avem peste 30 de grade, dar temperatura va scădea cu 15 grade în doar câteva zile. Prognoza actualizată a ANM

15 apr. 2024
5524 afișări
Vreme schimbătoare în București săptămâna asta. Azi avem peste 30 de grade, dar temperatura va scădea cu 15 grade în doar câteva zile. Prognoza actualizată a ANM
Vreme schimbătoare în București săptămâna asta. Azi avem peste 30 de grade, dar temperatura va scădea cu 15 grade în doar câteva zile. Prognoza actualizată a ANM. Sursa foto: Unsplash

Această săptămână aduce în București vreme extrem de schimbătoare, de la temperaturi specifice verii la început de săptămână, la temperaturi considerabil sub media mijlocului lunii aprilie, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie. Prin urmare, de la maxime de 32 de grade în ziua de luni, 15 aprilie, se va ajunge la maxime de doar 17 grade la finalul săptămânii.

Se anunță o săptămână cu diferențe termice extrem de pronunțate, potrivit ultimei prognoze a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). În doar cinci zile, în Capitală se va trece de la temperaturi tipice verii la temperaturi specifice începutului de primăvară, înregistrându-se diferențe de circa 15 grade.

Prognoza meteo pentru această săptămână în București

Luni, 15 aprilie, va fi cea mai călduroasă zi a săptămânii, potrivit meteorologilor, înregistrându-se temperaturi specifice începutului de vară. Maxima va atinge 32 de grade, în timp ce minima va fi de 16 grade. Cerul va fi senin, iar vântul va bate cu circa 15 km/h.

Marți, 16 aprilie, cerul va fi mai degrabă înnorat comparativ cu ziua de luni, însă temperaturile se vor menține cu mult peste media lunii aprilie. Se vor înregistra 30-31 grade, însă noaptea temperatura va fi de 16 grade. Vântul va sufla slab spre moderat, cu rafale de maxim 20 km/h.

Miercuri, în data de 17 aprilie, în București va ploua, iar temperatura maximă nu va depăși 24 grade. De asemenea, și valoarea minimă a zilei va ajunge la 9 grade, iar vântul va bate mai slab comparativ cu primele două zile ale săptămânii, viteza sa fiind de 13 km/h.

Joi, 18 aprilie, vremea se răcește în Capitală. Temperatura maximă va fi sub normalul perioadei, de 18 grade, iar minima va fi chiar de 6 grade. Vântul va sufla slab și nu se vor înregistra precipitații.

Vineri, temperaturile continuă să scadă în București, astfel că maxima va fi de 17 grade, iar minima de 6-7 grade. Cerul va fi atât înnorat cât și senin, iar șansele de ploaie vor fi scăzute.

CITEȘTE ȘI

ESENȚIAL | Fotbalistul, funcționara și Primăria – cum se fac afaceri cu bani publici în “curtea lui Piedone” | Investigație Hotnews

Un alt paradis posibil în București: Valea Saulei, a doua Deltă Văcărești pe care o putem avea în oraș

Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit în Parcul IOR din București. Un paznic a sunat la 112

Cookies