Vreme instabilă. Prognoza meteo pe următoarele 3 zile, în Bucureşti, la mare şi la munte

de:
10 aug. 2012
0 Afișari
Vreme instabilă. Prognoza meteo pe următoarele 3 zile, în Bucureşti, la mare şi la munte

Bucureşti

Locuitorii Capitalei se vor bucura de o temperatură confortabilă, se vor înregistra cel mult 28…29 de grade. Vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla de la slab până la moderat.

Munte
În zonele de munte norii se înmulţesc şi local în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în Carpaţii Occidentali vor fi averse şi descărcări electrice. Temperatura aerului va continua să scadă uşor. Weekendul se anunţă capricios la munte şi în răcire accentuată. Mai ales în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali cerul va prezenta înnorări temporar accentuate si pe arii extinse vor cădea averse bogate, care pot cumula la nivel izolat peste 40 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în toate masivele.

Mare
O zi în general frumoasă la mare. Asta înseamnă soare, dar şi intervale în care cerul va avea înnorări şi îndeosebi după-amiază şi seara vor fi condiţii ca izolat să cadă averse însoţite şi de descărcări electrice. Temperatura aerului va fi de 27…29 de grade. Apa mării va avea o temperatura de 25…27 de grade. Sâmbătă o zi asemănătoare cu cea de astazi, dar cu ceva mai mulţi nori şi cresc şansele de ploaie, iar mercurul termometrelor se va opri la 28 de grade. În schimb duminică vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros, va ploua in averse, iar vantul va bate cu putere. In aceste conditii in aer se vor inregistra cel mult 24…25 de grade.

Sâmbătă, vremea va deveni în general instabilă.

În Capitală, va ploua în averse cu tunete, fulgere şi vânt sprinten. Maxima se opreşte până la 27…28 de grade apropiată de norma climatologică a datei.

Vor fi condiţii de grindină şi se pot cumula cantităţi de apă de peste 30 l/mp îndeosebi in zonele de munte. 

Şi ziua de duminică va fi răcoroasă, în Bucureşti. Cerul va fi acoperit de nori în cea mai mare parte a zilei, temporar va ploua şi trecător se vor semnala descărcări electrice. Astfel temperatura maxima va fi de numai 22…23 de grade (7…8 grade sub media climatologica).

sursa: realitatea.net

Cookies