Vreme geroasă în București în perioada următoare. Vor fi minime termice de -7 grade Celsius și va mai ninge, dar nu imediat

30 ian. 2023
2150 Afișari
Vreme geroasă în București în perioada următoare. Vor fi minime termice de -7 grade Celsius și va mai ninge, dar nu imediat
Vreme geroasă în București în perioada următoare. Vor fi minime termice de -7 grade Celsius și va mai ninge, dar nu imediat | Sursa foto: Unsplash

În ultimele zile ale lui ianuarie, în București a venit, totuși, o iarnă destul de convingătoare (după un început de an meteorologic primăvăratic), iar începutul de februarie va fi și el cu frig și ninsori în Capitală.

E drept, frigul va lua o scurtă pauză în zilele care urmează, după cum ne spun meteorologii. 

Ciclonul pleacă, gerul mai rămâne

Șefa Autorității Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat, la A3-CNN, că marți, miercuri și joi, temperaturile vor crește,  în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să se se înregistreze emperaturi între 8 până la 10 grade Celsius. Sunt valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

După aceste zile mai blânde, spune șefa ANM, vremea de iarnă se va reîntoarce:

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte.

Șefa ANM spus că, în București, săptămâna viitoare,  noaptea vor fi minime termice de -7 grade Celsius.

Ninsori și vreme geroasă în București

Și cantitatea de precipitații sub formă de ninsoare va crește în următoarea săptămână:

Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Astăzi, în București, vremea este în mare parte înnorată, cu o maximă termică prognozată care se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius. Azi-noapte, temperatura a coborât până la -4 grade Celsius.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies