VREMEA

Vreme frumoasă în Capitală, cu temperaturi peste normalul perioadei. PROGNOZA METEO pe trei zile

VREMEA ÎN BUCUREȘTI

Ziua de joi începe cu ceaţă sau nori joşi, dar spre orele prânzului se arată soarele. Vântul adie uşor, iar maxima termică va fi de 7…8 grade.

Vineri va fi soare, mai puţin în orele dimineţii când ceaţa este posibil să ne dea bătăi de cap. Vântul nu se simte, aşa că la amiaza ne putem bucura din puţin de cele 6…7 grade pe care le vor arăta termometrele.

Sâmbătă, cerul va fi parţial acoperit de nori şi, mai ales dimineaţa, va fi ceaţă, în condiţiile în care vântul este liniştit. Maxima termică a acestei zilei se va situa în jurul valorii de 5 grade.

VREMEA ÎN ȚARĂ

Joi, vremea rămâne caldă în cea mai mare parte a ţării pentru o zi de mijloc de iarnă. Soarele domină cerul în regiunile sud-vestice, în timp ce prin celelate zone mai este umbrit de nori din când în când şi mai cu seamă în prima parte a zilei, când în centrul, nordul şi estul ţării, pe arii restrânse aceştia aduc precipitaţii slabe, în special ninsori la munte şi mixte în restul teritoriului. În aceste condiţii se poate forma polei. Nici ceaţa nu lipseşte din peisajul meteo al acestei zile, aşa cum ne-am obişnuit deja, şi va fi prezenţă îndeosebi în orele diminetii în zonele mai joase de relief. După-amiaza vine cu temperaturi de la 1 grad în depresiuni până 11 grade în Lunca Dunării.

PROGNOZA METEO. Vineri, meteorologi anunţă o vreme caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, îndeosebi la deal şi la munte. Va fi soare, mai puţin în zonele joase de relief, mai ales din regiunile extracarpatice, unde în special în prima parte a zilei local vor fi nori de plafon jos sau ceaţă, posibil asociată izolat cu burniţă sau fulguieli. Vântul este mai nervos in zona montană înaltă şi regiunile vestice. Temperaturile maxime vor pleca de la 0 grade în Transilvania şi se opresc la 12 grade în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO. Prima zi de weekend vine în continuare cu vreme mai caldă decât în mod normal la această dată şi destul de frumoasă şi însorită în zonele de deal şi de munte, dar şi în regiunile vestice. În schimb, în zonele joase de relief, mai ales din regiunile extracarpatice, cu precădere dimineaţa, va fi ceaţă ce pune probleme de vizibilitate sau cerul este acoperit de nori joşi şi vor fi condiţii de burniţă. Vântul rămâne mai agitat în zona montană înaltă şi partea de vest a teritoriului, unde de altfel se vor înregistra şi cele mai ridicate temperaturi ale acestei zile, respectiv 14 grade în Banat, în timp ce în depresiuni şi în zonele cu ceaţă persistentă din est. Mercurul în termometre nu trece de 1 grad Celsius.

PROGNOZA METEO. Duminică şi în primele zile ale săptămânii viitoare, vremea este în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, dar mai cu seama la deal şi la munte. Totuşi, va surveni o schimbare în ceea ce priveşte aspectul vremii, asta pentru că se întorc precipitaţiile, în special ploi şi lapoviţe, ce vor fi prezente în prima fază în regiunile intracarpatice, pentru ca mai apoi acestea să-şi facă apariţia cu precădere în regiunile extracarpatice. Nu este exclus să se formeze polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade.

 Sursa: romaniatv.net

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button