„Vreme foarte rece în București, geroasă în timpul nopților și dimineților”. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală

08 feb. 2023
1480 Afișari
„Vreme foarte rece în București, geroasă în timpul nopților și dimineților”. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală
„Vreme foarte rece în București, geroasă în timpul nopților și dimineților”. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală. Sursa foto: B365.ro

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă până sâmbătă. Meteorologii anunță că vremea va fi geroasă, iar la periferie, minima va ajunge până la -10 grade Celsius.

Prognoza specială pentru București, emisă de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri prognoza specială pentru București. Aceasta este valabilă în intervalul 08 februarie 2023, ora 10:00 – 11 februarie 2023, ora 10:00.

Astfel, meteorologii transmit că, în intervalul menționat mai sus, vremea din Capitală va fi rece, geroasă în timpul nopților și dimineților. Temperaturile maxime din București vor fi de 0 – 4 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între -8 și 6 grade Celsius.

Valorile for fi mai coborâte la periferie: temperatura minimă va ajunge la -10 grade Celsius. Cerul va prezenta înnorări pe parcursul zilei de miercuri (08 februarie) când trecător va mai ninge slab, apoi cerul va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, anunță ANM.

Cod galben de ger în 13 județe din România

ANM a emis o atenționare de tip cod galben de vreme rece și ger persistent, valabilă în intervalul 8 – 11 februarie 2023. Meteorologii anunță că temperaturile minime vor ajunge până la -25 de grade Celsius.

Județele vizate, potrivit hărții ANM: Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Sibiu, Suceava, Neamț, Harghita, Brașov, Craiova, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața. Va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 de grade Celsius și -18 grade Celsius.

„Notă: Nopțile și diminețile vor fi local geroase și în restul țării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 și -8 grade”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Vreme deosebit de rece și ger persistent în 13 județe din țară. Sursa foto: Captură/ ANM
Vreme deosebit de rece și ger persistent în 13 județe din țară. Sursa foto: Captură/ ANM
Cookies