Vreme de foc în Capitală: Codul galben de caniculă a fost prelungit

de:
27 iul. 2012
1 afișări
Vreme de foc în Capitală: Codul galben de caniculă a fost prelungit

Bucureştenii nu vor scăpa de caniculă nici în următoarea perioadă. Vremea se anunţă deosebit de călduroasă, cu temperaturi de până la 38 – 39 de grade Celsius, iar indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Bucureşti, vineri va fi o nouă zi caniculară cu nori puţini pe cer, soare arzător şi vânt care abia îşi va face simţită prezenţa. Temperatura maximă va urca la 37…38 de grade Celsius, valoare greu de suportat, la care se adăugă şi umezeala din aer, anunţă Realitatea.net.

Sâmbătă, în Bucureşti, cerul va fi senin, vântul va sufla slab, iar maxima termică anunţată este de 37…38 de grade C, ceea ce înseamnă o nouă zi caniculară în care disconfortul termic va fi accentuat.

Duminică, în Capitală, atmosfera va fi de cuptor. Aerul tropical împreună cu soarele arzător vor ridica mercurul din termometre până la 39 de grade C.

Ploi trecătoare la munte

La munte, vremea va fi călduroasă în majoritatea masivelor montane. În Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali, instabilitatea termică specifică zilelor de vară se manifestă şi vineri prin averse locale, descărcări electrice şi vânt mai sprinten la debutul acestor fenomene. În rest, soarele va fi acoperit trecător de nori şi doar izolat după-amiaza vor fi averse.

Weekend-ul nu aduce modificări importante în evoluţia vremii – căldura va fi moderată, iar maximele vor urca până la cel mult 26…28 de grade C, în staţiunile de pe Valea Prahovei. Ploi scurte însoţite de descărcări electrice vor fi pe arii restrânse în orele dupa-amiezelor.

Vreme călduroasă la mare

În aceste zile de cuptor, marea ar fi o soluţie pentru cei care vor să se mai răcorească. Pentru ziua de vineri, meteorologii anunţă o zi frumoasă, senină dar destul de caldă mai ales după-amiază, când mercurul termometrelor va arăta între 31 şi 33 de grade C. Această temperatură asociată cu umiditate mai ridicată din apropierea mării vor face ca pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic să fie atins şi chiar depăşit. Vântul s-a liniştit încă de joi şi doar briza se mai agită temporar. În apa mării se vor înregistra 26…27 de grade C.

Weekend-ul se anunţă însorit şi călduros cu maxime ce vor fi cuprinse între 32 şi 35 de grade. Vântul nu va încurca planurile turiştilor şi va sufla cel mult moderat.

Cookies