Vreme cu năbădăi azi în București și împrejurimi. Ba un pic de soare, ba imenși nori negri și ploi torențiale. Prognoza specială ANM

29 mai 2024
740 afișări
Vreme cu năbădăi azi în București și împrejurimi. Ba un pic de soare, ba imenși nori negri și ploi torențiale. Prognoza specială ANM
Vreme cu năbădăi azi în București și împrejurimi. Ba un pic de soare, ba imenși nori negri și ploi torențiale. Prognoza specială ANM | Foto: B365.ro

Vremea în București în aceste ultime zile de primăvară e capricioasă tare. Diminețile par să anunțe ba zi însorită, ba una ploioasă, pentru ca doar vreo 15 minute mai ttâziu să schimbe foaia.

Prognoza specială emisă de ANM pentru București și valabilă până mâine, 30 mai, la ora 20:00, ne anunță că vremea o va ține tot așa și în următoarele ore:

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, posibil moderate cantitativ (10…15 l/mp), însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 22…24 de grade, iar cele minime de 10…13 grade.

Ziua de azi a început deja cu o primă porție de ploaie strașnică. Un bucureștean care a avut drum un pic după ora 07:00 dinspre Aeroportul Otopeni spre oraș ne-a descris drumul lui pe DN1, în momentul în care s-a pornit ploaia abundentă:

DN1 era deja destul de aglomerat la ora aia și doi, trei strop s-=au transformat, brusc, într-o ditai perdeaua de apă. Parcă s-a vărsat brusc o găleată gigantică… Pe banda 1, acolo unde este „casa bălților” când plouă, gropile s-au umplut instantaneu cu apă, „numai bună” de împroșcat în stânga și-n dreapta.. Am luat un val d-ăsta pe parbriz de mi s-a tăiat un pic suflarea…

Dimineață la ora 07:00, în București temperatura era de 12 grade Celsius.

Când se mai îmbunează vremea în București

Așadar, azi, în București, vremea rămâne în general instabilă, cu cer care, temporar, va avea înnorări accentuate și cu averse de ploaie însoţite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă va fi de 22-23 de grade.

De mâine, vremea se mai încălzește, iar de vineri, temperaturile vor atinge 30 de grade Celsius în partea de Sud-Est.

În weekend, în zilele de 1 și 2 iunie , vremea va fi chiar deosebit de caldă, cu temperaturi ce vor depăși 31 de grade Celsius în Sud-Estul țării.

 

Cookies