Vreme ciudățică azi în București. După o dimineață mai degrabă însorită, peste zi se adună nori, ba se anunță și ploi în prognoza meteo

27 mai 2024
3165 afișări
Vreme ciudățică azi în București. După o dimineață mai degrabă însorită, peste zi se adună nori, ba se anunță și ploi în prognoza meteo
Vreme ciudățică azi în București. După o dimineață mai degrabă însorită, peste zi se adună nori, ba se anunță și ploi în prognoza meteo | Sursa foto: Unsplash

După un weekend cu vreme de vară în București, începe o săptămână în care vremea e destul de nehotărâtă: ba destul de plăută dimineața, ba cu cer noros-încruntat spre amiază, ba chiar și cu ceva ploi anunțate de prognoza meteo.

De altfel, meteorologii ANM ne dau de veste că, astăzi, vântul se întețește în centru, sud-est și în zonele de munte, iar maximele pornesc de la 17 grade pe litoral și vor ajunge la 28…29 de grade în vest și în nord-vest.

Dar, să ne întoarcem la vremea din Capitală.

Vreme schimbătoare azi în București

Prognoza meteo ne anunță că, astăzi se vor tot aduna nori peste București, unde, pe parcurusl zilei,  s-ar putea să și plouă slab. Cum ziceam și mai sus, vântul va crește în intensitate și o să fie mai răcoare decât în. zilele precedente.

La amiază, temperaturile maxime  vor fi în jur de 23 de grade.

La noapte, cerul va fi tot noros, iar spre dimineață va fi chiar friguț: meteorologii prognozează ca 13 grade Celsius.

Răcirea vremii va continua și mâne (marți, 28 mai)marți, când va fi instabilă în Sudul, Centrul și în Estul țării, unde temperaturile vor fi mai scăzute, până la cel mult 21 de grade Celsius.

De miercuri, vremea va fi instabilă și-n București, și-n toată țara

Prognoza meteo actualizată ne anunță că, de miercuri, vremea devine instabilă în toată țara, cu averse torențiale.

Vestea bună este că, spre finalul acestei săptămâni, tendința este de încălzire. De vineri, temperaturile vor atinge 30 de grade Celsius în Sud-Est, iar la începutul lunii iunie, pe 1 și 2 iunie, vremea va fi chiar deosebit de caldă, cu temperaturi ce vor depăși 31 de grade Celsius în Sud-Estul țării, dar cu  instabilitate atmosferică în partea de Nord-Vest și în zona centrală.

 

Cookies