„Vrem să ne simțim în siguranță!” | Nou protest al sindicaliștilor din Federația Solidaritatea Sanitară în Piața Victoriei

de:
12 nov. 2020
7 Afișari
Angajații din Sănătate protestează; cer, în primul rând, să muncească în siguranță

Protestul de azi din București al sindicaliștilor din Federația Solidaritatea Sanitară este o continuare a seriei de manifestații în stradă care au început cu o lună în urmă.

Prin protestele din Piața Victoriei, Federația Solidaritatea Sanitară vrea să atragă atenția asupra condițiilor în care muncesc angajații din sănătate în situația de criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19.
Protestul va include şi o serie de momente comemorative în amintirea colegilor şi colegelor care au decedat în lupta împotriva pandemiei COVID-19, aceste gesturi vizând totodată obligarea guvernanţilor la a respecta sacrificiului profesioniştilor din sănătate, inclusiv prin acordarea drepturilor privitoare la pensia de urmaş.
În acelaşi timp, gesturile de comemorare au în vederea atragerea atenţiei guvernanţilor asupra necesităţii urgentării măsurilor de protecţie a lucrătorilor din sănătate, acestea trebuind să determine diminuarea în mod semnificativ a impactul COVID-19 asupra profesioniştilor din sănătate, atât în privinţa numărului de lucrători nou infectaţi cât, mai ales, în privinţa numărului celor care vor ajunge în continuare să plătească cu viaţa proprie tratarea şi îngrijirea pacienţilor„, transmit sindicaliştii.

De ce ies la protest sindicaliștii din Federația Solidaritatea Sanitară

Protestul din fața Guvernului este o continuare a acțiunilor în stradă începute pe 5 octombrie, la care participă numărul maxim de protestatari permis de lege.
FSS îi cere premierului Ludovic Orban o întâlnire la care să participe toți miniștrii responsabili de gestionarea acestei situații.
Solicitările principale ale sindicaliștilor sunt: intervenţiile urgente pentru protecția și creşterea siguranţei lucrătorilor, acordarea unor drepturi legale şi recunoaşterea meritelor profesioniştilor din sănătate.
Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” reuneşte majoritatea sindicatelor din domeniul sănătăţii. 
Cookies