Vrei să vezi cum e să fii poliţist local? AFLĂ AICI CUM

Vrei să vezi cum e să fii poliţist local? AFLĂ AICI CUM

Voluntariatul se va desfăşura pe baza unui contract încheiat în formă scrisă, anunţă instituţia. Între condiţiile necesare înscrierii se numără cetăţenia română şi domiciliul în România, cu preponderenţă pe raza teritorială a Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti, cunoaşterea limbii române sau o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de examen medical de specialitate. De altfel cel interesat trebuie să demostreze că nu a fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, dar şi să aibă un comportament civilizat.

În calitate de voluntar beneficiaţi de dreptul de a fi tratat ca fiind un coleg cu drepturi egale, dreptul de a vă fi luate în calcul preferinţele personale, temperamentul, experienţa de viaţa, studiile şi experienţa profesională în acordarea de sarcini”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Vor participa la acţiunile noastre şi vor avea un dublu rol. Pe de-o parte acela de a informare cu privire la actiunile Politie Locale Sector 6 in randul comunitatilor din care provin si in al doilea rand ne informeaza pe noi cu privire la problemele care exista in comunitatile din care provin”, explică pentru B365.ro şeful Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, Cezar Marinescu.

Cât priveşte eventualele riscuri la care s-ar expune voluntarul, Cezar Marinescu, susţine că acestea nici măcar nu vor exista. ”Nici nu se pune problema de aşa ceva. El(n.r. – voluntarul) doar observă exact ca in cazul în care exista un incident iar trecătorii se opresc şi se uită. Însă va avea insemne şi o legitimaţie”, continuă directorul.

Selecţia şi recrutarea voluntarilor se va face în urma unui interviu, având la bază cererea scrisă a voluntarilor şi documentele care să ateste îndeplinirea cerinţelor menţionate iar cei se pot înscrie la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, situat pe Şoseaua Orhideelor, nr. 2D, tel: 021.413.16.62.