Vrei să-ţi vinzi maşina şi o scoţi cu anunţul de vânzare pe stradă? Ce amendă rişti dacă eşti prins

de:
23 aug. 2013
0 Afișari
Vrei să-ţi vinzi maşina şi o scoţi cu anunţul de vânzare pe stradă? Ce amendă rişti dacă eşti prins

„Pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier şi pietonal, dar şi în scopul creşterii numărului de locuri de parcare pentru autoturisme, se interzice expunerea spre vânzare a vehiculelor (inclusiv cele neînmatriculate) de către persoanele fizice şi juridice, precum şi parcarea sau staţionarea vehiculelor utilizate în scopul desfăşurării unor activităţi comerciale pe domeniul public al municipiului Bucureşti, aflat în administrarea Sectorului 3”, se menţionează în Hotărârea de Consiliu Local Sector 3, aprobată joi. 

Conform sursei citate, excepţie de la această regulă fac doar maşinile expuse spre vânzare în spaţiile special amenajate (parcuri auto, târguri auto, showroom-uri), dar şi parcările de reşedinţă, deţinute de către proprietarii de maşini pe baza contractelor de închiriere încheiate cu Direcţia de Utilităţi Publice Sector 3. 

Ceilalţi şoferi care îşi scot la vânzare maşinile pe stradă riscă amendă contravenţională cuprinsă între 500-1.000 lei. De asemenea, proprietarii maşinilor care parchează sau staţionează pe domeniul public pentru a vinde diverse lucruri direct din autoturism vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000-2.000 lei. 

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea noilor sancţiuni aprobate de Consiliul Local Sector 3 se vor face de către lucrători desemnaţi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 3. 

„Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute”, se specifică în documentaţie. 

Hotărârea Consiliului Local privind sancţionarea celor care îşi scot maşinile la vânzare pe spaţiul public intră în vigoare în termen de 15 zile de la data afişării la sediul Primăriei Sectorului 3. 

Sancţiuni mult mai dure pentru iubitorii de câini şi pisici din Sectorul 3

Tot joi, administraţia locală a anunţat noi măsuri, mult mai dure, la adresa iubitorilor de câini şi pisici din Sectorul 3. Ce amenzi riscă aceştia găsiţi aici. 

CITEŞTE ŞI Cum au fost pedepsiţi câţiva tineri din Bucureşti din cauză că au spart seminţe pe bancă în parc. Cei care aruncă ambalaje, gunoi menajer sau coji de seminţe în parcuri riscă să primească amenzi între 50 şi 500 de lei. Decizia a fost anunţată de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, la sfârşitul lunii octombrie 2012. Ba mai mult, până şi şoferii care vor aruncă vreo hârtie din maşină ar putea fi prinşi de autorităţi, căci administraţia locală a pregătit 500 de camere video care vor fi montate în zonele „cu probleme”. Detalii găsiţi aici. 

Cookies