Vrei să stai la geam când pleci cu trenul de la București la munte sau la mare? O să se poată! Plătești biletul CFR prin aplicație și îți alegi locul și vagonul

02 mart. 2023
4417 afișări
Vrei să stai la geam când pleci cu trenul de la București la munte sau la mare? O să se poată! Plătești biletul CFR prin aplicație și îți alegi locul și vagonul
Vrei să stai la geam când pleci cu trenul de la București la munte sau la mare? O să se poată! Plătești biletul CFR prin aplicație și îți alegi locul și vagonul. Sursa foto: Facebook - CFR Călători

CFR a anunțat vești bune pentru călătorii care își achiziționează biletul online sau din aplicație, pe data de 1 martie 2023. Aceștia își vor putea alege locul și vagonul prin aplicație, o facilitate intens solicitată.

Călătorii își vor putea selecta locul și vagonul din aplicația CFR

CFR Călători oferă un mărțișor călătorilor săi prin introducerea acestei noi facilități. Astfel, reprezentanții au îmbunătățit aplicația de achiziționare online a biletelor, iar călătorii își pot alege locul și vagonul unde pot sta pe durata călătoriei.

După o perioadă în care a fost necesară testarea acestei facilități pentru a fi implementată, aceasta este intuitivă și poate fi folosită cu ușurință de către clienți. Această opțiune este valabilă la orice rang de tren cu regim de rezervare obligatoriu sau facultativ, doar în cazul vagoanelor de clasa I și a II-a.

Alegerea locului este valabilă pentru biletele achiziționate cu cel puțin 24 de ore înainte de ora de plecare a trenului, transmite CFR Călători. În funcție de rezultatele generate de aplicarea generală pe toate trenurile cu vagoane clasă, aplicația se va modifica astfel încât să cuprindă întreaga gamă de servicii oferite de operatorul de stat.

Cum pot călătorii să selecteze locul și vagonul?

Călătorii trebuie să intre pe cfrcalatori.ro sau în aplicația mobilă cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului pe care și-l doresc.

Aceștia trebuie să selecteze locația de plecare, locația în care își doresc să ajungă și trebuie să dea click pe căutare ca mai apoi să aleagă trenul cu care își doresc să circule. Apoi, trebuie apăsat butonul „cumpără”.

Se va selecta clasa, tipul biletului și se apasă pe butonul „pasul următor”. Următorul pas va consta într-o secțiune din josul paginii, secțiunea „personalizate” unde se va apăsa butonul „Alegeți locurile”.

Se va deschide o fereastră unde călătorii vor putea selecta vagonul și locul pe care îl preferă, iar pentru a salva preferințele acestora, trebuie apăsat butonul „Salvează”.

Va urma afișarea prețului, autentificarea în contul clientului, confirmarea selecției, datele călătorului și cumpărarea biletului.

Biletele în trafic intern pot fi cumpărate cu o anticipare de până la 30 de zile. Acestea sunt următoarele canale de vânzare:

  • de pe site-ul www.cfrcalatori.ro,
  • din aplicația „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (ce este disponibila în Google Play, App Store și Huawei AppGallery),
  • de la automatele de vânzare pentru bilete situate în gări,
  • de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies