ÎN ȚARĂ

Vrei o reconversie profesională? ANOFM pornește peste 130 de programe de formare profesională la nivel naţional

Vrei o reconversie profesională? ANOFM a anunțat recent că pornește peste 136 de programe de formare profesională la nivel naţional pentru românii care vor să își schimbe meseria. Ce posturi sunt disponibile.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în luna iunie 136 de programe de formare profesională pentru un număr de 2.004 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti.

Ce locuri sunt disponibile

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: femeie de serviciu – 129 persoane; inspector (referent) resurse umane – 128 persoane; competenţe cheie-comunicare în limba română/competenţe de bază în matematică – 126 persoane; îngrijitor spaţii verzi – 118 persoane; operator introducere validare şi prelucrare date – 115 persoane; ajutor bucătar – 103 persoane; agent de securitate – 95 persoane; contabil – 88 persoane; lucrător în comerţ – 84 persoane; competenţe informatice – 54 persoane.

Judeţele în care, în luna iunie 2021, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (266 persoane), Dâmboviţa (154 persoane), Mureş (131 persoane), Bucureşti (112 persoane), Mehedinţi (98 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea „Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button