Vrei legume proaspete? Du-te în Sectorul 4! Aici se redeschid piețele de azi

04 dec. 2020
78 Afișari
Vrei legume proaspete? Du-te în Sectorul 4! Aici se redeschid piețele de azi

Începând de vineri, 4 decembrie, toate piețele din Sectorul 4 sunt redeschise.

Astfel că, încă de la primele ore ale dimineții, producătorii de fructe și legume de sezon au pus la vânzare marfa la tarabele amenajate în interiorul piețelor, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4.

Joi, în urma dispoziției primarului sectorului 4, Daniel Băluță, angajații Direcției de Administrare a Piețelor au mutat toate cele aproximativ 300 de tarabe, ce au fost scoase acum trei săptămâni în vecinătate, să fie relocate în interiorul piețelor, pentru ca producătorii să așeze pe tarabe produsele proaspete, în așteptarea clienților.

„Reluăm activitatea normală a piețelor. Clădirile moderne și sigure pe care le-am construit vor fi folosite din nou de către noi, toți cei care muncim, iubim și trăim în sectorul 4”, declară Daniel Băluță, primarul sectorului 4. 

„În urmă cu aproximativ o lună, ca urmare a unor decizii guvernamentale, producătorii care aveau închiriate tarabe în noua piață a Sudului, au fost relocați în piața volantă pe care administrația locală a amenajat-o la parterul parcării etajate aflată la doar câțiva metri distanță, acolo unde existau condiții decente care nu doar că respectau normele legale, ci le și asigurau adăpost comercianților. În aceleași condiții au funcționat și vânzătorii de la Piața Berceni-Olteniței, care au fost mutați la parterul parcării etajate de pe strada Tulnici, adică în spatele sediului pieței. 

Cât privește Piața Progresul, tarabele aflate în interior au fost mutate pe acoperișul clădirii, acolo unde autoritatea locală le-a acoperit cu copertine impermeabile, pentru ca atât producătorii, cât și cumpărătorii să fie feriți de ploaie.

 Aceeași soluție, de acoperire cu copertine impermeabile a tarabelor a fost pusă în aplicare și în cazul producătorilor ce funcționau în piețele Apărătorii Patriei (tarabele de aici fiind relocate pe amplasamentul fostului târg de miei), Norilor și Timpuri Noi (acestora fiindu-le oferită ca alternativă de locație de vânzare parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Național al Copiilor), precum și a celor din Piața Străduinței, care au fost relocați în parcarea din proximitatea acesteia.

Cookies