Vrei cu trotineta prin București? Se poate, dar cu RCA. De la anul, asigurarea obligatorie e obligatorie și pentru trotinete 

09 feb. 2022
3123 Afișari
Vrei cu trotineta prin București? Se poate, dar cu RCA. De la anul, asigurarea obligatorie e obligatorie și pentru trotinete 
Vrei cu trotineta prin București? Se poate, dar cu RCA. De la anul, asigurarea obligatorie e obligatorie și pentru trotinete | Sursa foto: Unsplash

Fapt: sunt multe trotinete prin București (dar nu numai). Nu se văd acum atât de bine pe străzi pentru că nu este cel mai potrivit anotimp pentru mersul cu trotinta. Dar vine ea primăvara!

Fapt: trotinetele sunt și populare, și cool, și utile în viața urbană. dar sunt și periculoase, în condițiile lipsei de reglementări rutiere specifice și speciale, ba chiar și în lipsa educașiei rutiere. Sunt accidente oribile care susțin un enunț ca ăsta.

RCA și pentru trotinete

Fapt: O directivă europeană îi obligă pe proprietarii de trotinete să aibă polițe de asigurare pentru mijloacele lor de transport. Iar Parlamentul de la București are termen până la anul să introducă în legislația națională această obligativitate a RCA-ului pentru trotinete. Mai apoi, Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să elaboreze normele de aplicare a prevederii.

Valentin Ionescu, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară, citat de Digi24.ro, vorbește despre necesitatea unei astfel de reglementări.

Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule.  

În ultimii trei ani, în România s-au produs mai multe de 300 de accidente în care au fost implicate trotinete.

Astă vară, o dată la două săptămâni mai auzeam de câte un accident cu trotinetă prin București. Ba, uneori, se întâmplau și mai des.

Să ne amintim, de pildă, cum un  tânăr din București care circula pe o trotinetă electrică a murit, după o șicanare în trafic cu un motociclist

Sau cum un trotinetist a lovit, pe o trecere trecere de pietoni din București, o persoană care traversa regulamentar, iar momentul a fost surprins de camerele de supraveghere.

A mai fost și accidentul din zona Tineretului, unde o tânără a fost lovită o  trotinetă care circula pe trotuar; în urma rănilor suferite la cap, fata a fost dusă la spital.

Cookies