Voucherele „Materna”. Primăria Capitalei a eliminat stimulentul pentru nou-născuți

13 sept. 2021
1020 Afișari
Voucherele „Materna”. Primăria Capitalei a eliminat stimulentul pentru nou-născuți
Voucherele „Materna”. Primăria Capitalei a eliminat stimulentul pentru nou-născuți

Voucherele „Materna”. Primăria Capitalei a eliminat stimulentul pentru nou-născuți. Toate persoanele care-și doreau să depună dosarele au fost anunțate că, începând de luni, nu se mai pot depune cereri, deoarece nu mai există buget.

Voucherele „Materna”. Primăria Capitalei a eliminat stimulentul pentru nou-născuți. Mamele din București nu vor mai primi ajutorul financiar.

Voucherele „Materna”. Primăria Capitalei a eliminat stimulentul pentru nou-născuți

Banii tot mai puțini din bugetul Primăriei Capitalei le-au făcut pe autorități să renunțe la stimulentul pentru nou-născuți.

Voucherele „Materna” erau acordate an de an persoanelor care au devenit părinți.

Atât în București, cât și în alte județe din România, părinții puteau beneficia de un ajutor financiar, la cerere, pentru creșterea copilului.

Această măsura reprezenta un adevărat ajutor, mai ales pentru persoanele care proveneau din medii defavorizate, cărora le era foarte greu să se întrețină.

Recomandăm și: Gravidă în București. Ce sunt voucherele „Materna”, care e valoarea lor, unde și cum le poți folosi

În același timp, voucherele Materna aveau scopul de a contribui la creșterea natalității din România.

În Capitală, stimulentul financiar pentru nou-născuți avea o valoare de 2.500 de lei. Dar totul s-a terminat luni, 13 septembrie. Primăria Capitalei a decis să elimine voucherele Materna.

Pe site-ul DGAS (Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București), a fost afișat anunțul oficial.

Nu mai există buget pentru ajutorul financiar

Astfel, începând de luni, 13 septembrie 2021, nu se mai pot depune cereri și nici completări pentru tranșa a doua în ceea ce privește stimulentul pentru nou-născuți. Astfel, voucherele Materna nu vor mai fi procesate și, deci, nu vor mai fi plătite. Nu mai există prevedere bugetară pentru ajutorul financiar.

Recomandăm și: Make love, not COVID! Asta-toamnă, când s-au întors restricțiile, bucureștenii s-au întors în case și s-au iubit. Acum, avem record de nașteri în Capitală

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București oferă asigurări și declară că, toate persoanele care au depus cereri și completări pentru tranșa a doua, înainte de data de 13 septembrie 2021, nu vor fi afectate de această măsură.

Anunțul integral al DGAS

„Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare.

*Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021.”

Cookies