Vouchere de vacanță 2021. Ce valoare au și cum pot fi folosite începând de anul viitor

29 dec. 2020
316 Afișari
Vouchere de vacanță 2021. Ce valoare au și cum pot fi folosite începând de anul viitor

Vești bune pentru români, voucherele de vacanţă vor fi oferite și în 2021. Există o singură modificare, aceea că vor fi emise doar în format electronic, se menţionează într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Voucherele de vacanță vor fi menținute cu scopul sprijinirii industriei ospitalității, puternic afectată de pandemie, se arată în nota de fundamentare.

Ce prevede proiectul

„Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021 (…) va sprijini industria ospitalităţii puternic afectată de efectele pandemiei Covid-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat”, se menţionează în nota de fundamentare.

Voucherele de vacanță sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, de masă și/sau de recuperare a capacității de muncă. Ele pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie și/sau de divertisment, dacă se regăsesc într-un pachet turistic.

Voucherele se folosesc doar pentru servicii turistice în România.

Cookies