Parlamentul a votat: Irina Radu, noul director TVR

de:
10 mai 2016
0 Afișari
Parlamentul a votat: Irina Radu, noul director TVR

UPDATE 15.46: Secretarul executiv al PNL, Radu Carp, a anunţat marţi că liberalii depun o sesizare la Curtea Constituţională în câteva zile, pentru că nu au fost respectate procedurile parlamentare în cazul votului pentru Irina Radu la conducerea TVR.

UPDATE 14.28: 70 de angajați ai TVR protestează față de numire, în curtea instituției.

UPDATE 11.58: Irina Radu a fost aleasă preşedinte-director general al TRV cu 304 voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”. 

UPDATE 11.41: PNL a anunţat în plenul reunit al Parlamentului pentru votarea conducerii TVR că va părăsi lucrările, considerând procedura neconstituţională. preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să continue şedinţa, deşi se află în lipsă de cvorum.

„Grupurile PNL s-au opus introducerii pe ordinea de zi a raportului comisiilor de cultură. Am considerat şi considerăm în continuare că este un abuz pe care îl face PSD şi o încălcare flagrantă a legii”, a anunţat liberalul.

Nicolăescu a explicat că PNL are la CCR o sesizare cu privire la numirea întregului Consiliu de Administraţie al TVR, astfel încât orice vot este nelegal până la soluţionarea contestaţiei, informează news.ro.

„Aţi anunţat că sunt prezenţi 281 de parlamentari. Cvorumul de şedinţă este de 271. Parlamentarii PNL sunt 58. Vor părăsi sala, pentru că nu vor să participe la un vot ilegal şi vă atrag atenţia că nu mai aveţi cvorum de şedinţă”, a spus Nicolăescu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care conduce şedinţa de plen reunit, a ignorat însă anunţul lui Nicolăescu şi a decis să continue şedinţa, fără a da explicaţii.

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului se reuneste, de la ora 10.00, pentru a vota numirea noului presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune. Parlamentarii PNL vor boicota sedinta, intrucat nu sunt de acord cu raportul pe care comisiile de cultura l-au dat luni, cand a fost practic impusa Irina Radu, cea care a primit avizul pozitiv in final, in timp ce Monica Ghiurco, propunerea Consiliului de Administratie al TVR, a primit aviz negativ.

Votul va fi secret cu bile, anunta hotnews.ro.

Raportul comisiilor de cultura nu are si semnatura secretarului comisiei de cultura de la Senat, Tudor Barbu, de la PNL.

Cookies