ARHIVA B365

Vosganian: Membrii din Comisia Juridică să jure „cu mâna pe Biblie și Constituție” în cazul meu

Vicepreşedintele Comisiei juridice, Ovidiu Donţu, a prezentat în plenul Senatului raportul favorabil începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al Economiei , Varujan Vosganian. El a afirmat, la solicitarea unui senator, că faţă de solicitarea anterioară a DIICOT au fost identificate elemente noi în documentele înaintate de DIICOT.

”Vă mărturisesc, sunt şocat. În cadrul comisiei mi-am întrebat colegii din Comisia juridică dacă au găsit elemente noi. Unul dintre colegi mi-a răspuns că a citit cu mare atenţie referatele şi e niciun element nou. Jur pe sfânta cruce”, a afirmat senatorul PNL, conform Realitatea.net.

Vosganian a afirmat că, în aceste condiţii, solicită ca fiecare membru al Comisiei juridice să jure joi în plen ”cu mâna pe Bible şi pe Constituţie” asupra faptului că nu i-au comunicat faptul că ar exista indicii noi în solicitarea DIICOT.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Săptămână trecută, pe 3 februarie, comisia juridică a avizat favorabil solicitarea procurorilor în acest caz, însă preşedintele Senatului a spus că nu s-a respectat procedura pentru că Varujan Vosganian nu a fost audiat în cadrul comisiei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button