Voronin atacă România la Bruxelles: Autorităţile susţin acţiunile de divizare teritorială a Moldovei

de:
07 iul. 2015
0 Afișari
Voronin atacă România la Bruxelles: Autorităţile susţin acţiunile de divizare teritorială a Moldovei

În scrisoare se menționează că la Marea Adunare Națională de duminică, organizată de Blocul Unității Naționale, au participat aproximativ 3000 de oameni din care, potrivit comuniștilor, 2000 ar fi fost cetățeni ai României care au fost aduși în Chișinău pentru a participa la eveniment, „inclusiv senatori români și alți oficiali de rang înalt”.

„Astfel de intervenții din partea României durează de 25 de ani, iar acestea s-au intensificat după aderarea României la UE, iar statul român promovează o politică de distrugere și încorporare a Republicii Moldova”, susține Voronin.

„Un rol foarte distructiv în destabilizarea situaţiei în ţară, apeluri la divizare teritorială îl joacă autorităţile României şi aşa-numitele comitete pentru unificarea Basarabiei”, a mai spus Voronin în scrisoarea transmisă preşedintelui PE, potrivit deschide.md.

Totodată, liderul comunist își arată nedumerirea de faptul că Bruxelles-ul și Strasburgul „manifestă indiferență ascunsă față de manifestările național-unioniste și profasciste”.

În plus, Voronin solicită Parlamentatului European explicații privind lipsa unor reacții la „declarațiile revanșarde ale ex-președintelui român Traian Băsescu”.

„Poporul moldovean va lupta până la final pentru a întări suveranitatea Republicii Moldova”, conchide liderul PCRM.

Cookies