Vor fi scoase de la Rezervele de Stat apă minerală, conserve şi benzină pentru zonele inundate

de:
14 oct. 2016
2 Afișari
Vor fi scoase de la Rezervele de Stat apă minerală, conserve şi benzină pentru zonele inundate

În cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență am decis o serie de măsuri de sprijin a populației care nu se poate întoarce încă la locuințe. (…) Vreau să mulțumesc și Societății Naționale de Cruce Roșie care s-a oferit să pună la dispoziție truse de igienă personală — 300 de bucăți și saci de dormit — 250 de bucăți. Aceste materiale vor ajunge astăzi în zonele afectate cu ajutorul pompierilor„, a declarat Raed Arafat.

În urma analizelor realizate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați, în cadrul ședinței s-a decis executarea unei breșe în corpul digului râului Geru, în zona comunei Piscu, pentru evacuarea surplusului de apă acumulată. Această breșă va fi executată sub coordonarea Societății de Gospodărire a Apelor Galați, urmând ca după evacuarea apei să se refacă infrastructura digului la forma inițială.

Tot astăzi dimineață, în urma evaluărilor făcute împreună cu conducerea ministerului și a IGSU, am decis să trimitem un ofițer cu funcție de comandă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care să conducă în teren intervențiile forțelor noastre„, a precizat Arafat.

Un elicopter al MAI va survola joi zona afectată și va efectua misiuni de recunoaștere aeriană.

„Toate aceste măsuri au ca scop ajutorarea populației afectate și limitarea efectelor inundațiilor. Despre aceste acțiuni l-am informat și pe ministrul Afacerilor Interne, Ioan Dragoș Tudorache, care, așa cum știți, se află de ieri dimineață la Consiliul JAI al miniștrilor de Interne, reunit zilele acestea la Luxemburg”, a adăugat Arafat.

Cookies