Vor fi montate panouri solare pe 12 școli din Sectorul 2. Proiectul a trecut de faza documentației tehnico-economice

04 iul. 2023
233 Afișari
Vor fi montate panouri solare pe 12 școli din Sectorul 2. Proiectul a trecut de faza documentației tehnico-economice
Vor fi montate panouri solare pe 12 școli din Sectorul 2. Proiectul a trecut de faza documentației tehnico-economice | Sursa foto: Pexels

Primăria Sectorului 2 a anunțat că peste zece școli urmează să-și producă singure o parte din energia electrică din surse solare prin instalarea de panouri fotovoltaice. Investiția va ajunge la suma de 5 milioane de lei.

12 școli din Sectorul 2 vor beneficia de panouri fotovoltaice

Primăria Sectorului 2 a transmis, pe pagina de Facebook, că 12 școli își vor produce singure o parte din energia electrică provenită din surse solare.

Reprezentanții vor să investească peste 5 milioane de lei din Fondul de Modernizare al Uniunii Europene pentru instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperişurile a 12 şcoli din sector.

În urma acestei investiții, cele 12 școli vor reduce cheltuielile administrative în cazul energiei electrice și vor contribui la reducerea poluării prin utilizarea tehnologiilor regenerabile de ultimă generație, având un impact redus asupra mediului.

În acest moment, alimentarea cu energie electrică a acestor școli se realizează de la marii distribuitori de energie de pe piață.

Aceasta este lista școlilor unde PS2 își dorește să instaleze panouri fotovoltaice:

 • Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc- 589.381,95 lei, cu TVA;
 • Şcoala Gimnazială nr. 39 – 829.179,73 lei, cu TVA;
 • Şcoala Gimnazială nr. 77 – 260.713,42 lei, cu TVA;
 • Şcoala Gimnazială Petre Ghelmez – 596.699,40 lei, cu TVA;
 • Şcoala Gimnazială nr. 307 – 333.328 lei, cu TVA;
 • Şcoala Postliceală Sanitară Fundeni – 457.612,18 lei, cu TVA;
 • Şcoala Gimnazială Tudor Arghezi – 385.563,18 lei, cu TVA;
 • Şcoala Gimnazială nr. 4 – 176.431,62 lei, cu TVA;
 • Şcoala Gimnazială nr.46 – 249.732,70 lei, cu TVA;
 • Şcoala Gimnazială nr. 51 – 244.767,89 lei cu TVA;
 • Şcoala Gimnazială Iancului – 340.281,93 lei, cu TVA;
 • Şcoala Gimnazială nr.27 – 545.616,31 lei, cu TVA.

În prezent, au fost elaborate studiile de fezabilitate privind amplasarea panourilor fotovoltaice. În ultima ședință a Consiliului Local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și devizele generale pentru aceste obiective de investiții.

Documentațiile tehnico-economice aprobate vor fi folosite pentru a obține finanțări din Fondul pentru Modernizare al Uniunii Europene.

În unitățile de învățământ din Sectorul 4 vor fi montate camere de supraveghere

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a transmis, la începutul lunii iunie, că urmează să fie montate camere de supraveghere în toate școlile și grădinițele din sector. Prin adoptarea acestei măsuri, cei mici se vor afla în deplină siguranță.

Pentru a le oferi un cadru sigur elevilor și preșcolarilor, Primăria Sectorului 4 se va ocupa de montarea camerelor de supraveghere în unitățile de învățământ din Sectorul 4, a anunțat Daniel Băluță pe pagina de Facebook.

Pe lângă faptul că cei mici vor beneficia de siguranță sporită, primarul a menționat faptul că această inițiativă vine și în sprijinul profesorilor.

Acesta a fost mesajul transmis bucureștenilor:

Montăm camere video în toate școlile și grădinițele din sectorul nostru! 🎥🎥

Este o măsură eficientă pentru a crește siguranța copiilor noștri și a cadrelor didactice, pe toată perioada în care aceștia se află în unitățile de învățământ. 👫🎓

De asemenea, locuitorii i-au propus primarului să fie montate camere de supraveghere și în locurile de joacă pentru copii. Rămâne de văzut dacă Daniel Băluță va lua în considerare această idee.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies