Vor fi luminițe de Crăciun și în Sectorul 4, a fost și referendum pe Facebook pentru ele. Primarul Băluță: Căutăm soluție să nu fie aprinse toată noaptea

26 oct. 2022
388 afișări
Vor fi luminițe de Crăciun și în Sectorul 4, a fost și referendum pe Facebook pentru ele. Primarul Băluță: Căutăm soluție să nu fie aprinse toată noaptea
Vor fi luminițe de Crăciun și în Sectorul 4, a fost și referendum pe Facebook pentru ele. Primarul Băluță: Căutăm soluție să nu fie aprinse toată noaptea / Sursă foto: Captură-Facebook-Daniel Băluță

Daniel Băluță a anunțat că și anul acesta, în perioada sărbătorilor de iarnă, Sectorul 4 va fi împodobit cu luminițe.

Vor fi luminițe de Crăciun și în Sectorul 4

În urmă cu puțin timp, Daniel Băluță a întrebat locuitorii sectorului 4 daca își doresc luminițe festive pentru sărbătorile de iarnă.

Cum mulți dintre oameni au spus că își doresc ca sectorul să fie împodobit pentru Crăciun, primarul a anunțat că și anul acesta S4 va avea decorațiuni luminoase.

Părerea comunității noastre este foarte importantă pentru noi toți și, prin urmare, și în acest an, Sectorul 4 va avea luminițe de sărbători a declarat Daniel Băluță.

De asemenea, primarul a anunțat că iluminatul festiv va fi făcut responsabil astfel încât să se reducă, pe cât posibil, consumul de energie electrică. Sectorul 4 a schimbat de câțiva ani decorațiunile clasice, care consumă multă energie, cu decorațiuni cu LED-uri.

Se caută soluții ca luminițele să nu stea aprinse toată noaptea

Mulți cetățeni din Sectorul 4 au sugerat crearea unui program în care luminițele să fie pornite, pentru a reduce consumul de energie. Iar sugestia lor a fost ascultată de către administrația publică.

Edilul a informat că la acest moment se discută cu specialiști pentru a găsi o soluție astfel încât luminițele de Crăciun să nu stea aprinse toată noaptea.

Astăzi, rețeaua publică este înlocuită în proporție de peste 60% și, datorită acestui fapt, consumul de energie de la nivelul străzilor din sectorul nostru s-a redus cu 35%.

Cu toate acestea, în acest an, vom avea și mai multă grijă, tocmai pentru că traversăm un context social diferit, în care prețul la energia electrică a crescut foarte mult, fapt pentru care trebuie să încercăm să facem cât mai multă economie, a transmis primarul Sectorului 4.

Luminițele festive din Sectorul 4 vor fi aprinse începând cu data de 1 decembrie și se vor stinge în data de 8 ianuarie 2023.

Cookies