Vor creşte amenzile de circulaţie

de:
22 aug. 2011
0 Afișari
Vor creşte amenzile de circulaţie

Poliţia Română lucrează la un nou Cod Rutier prin care se doreşte, în principal, responsabilizarea mai mare a şoferilor şi reducerea numărului de accidente provocate de viteza excesivă.

Astfel, plafoanele amenzilor vor creşte semnificativ, şoferii nu vor mai primi puncte de penalizare şi, în unele cazuri, amenzile vor fi suportate de proprietarul maşinii, chiar dacă nu acesta a condus autovehiculul în momentul încălcării legislaţiei, relatează România Liberă.

Liviu Popa a declarat la Realitatea tv că vrea amenzi mult mai usturătoare pentru şoferii ce comit nereguli la regimul vitezei, arătând că „dacă o persoană îşi permite să cumpere un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro”.

Pe de altă parte, Popa a spus că permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atât de uşor, arătând că pentru depăşirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură.

Totodată, Popa a spus că vrea să introducă legea răspunderii obiective, după modelul Ungariei, care la un an după adoptarea actului normativ şi-a redus numărul accidentelor la nivelul anului 1964. Această lege prevede ca tot ce înseamnă răspundere contravenţională să cadă pe proprietarul maşinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce. De asemenea, procesul verbal prin care se constată amenda este executoriu, neputând fi contestat.

Cookies