Vor bucureștenii luminițe de Crăciun? Ciprian Ciucu, sondaj pe Facebook ca să reducă la jumătate iluminarea festivă în Sectorul 6. Răspunsul care ne-a fermecat

31 aug. 2022
1390 Afișari
Vor bucureștenii luminițe de Crăciun? Ciprian Ciucu, sondaj pe Facebook ca să reducă la jumătate iluminarea festivă în Sectorul 6. Răspunsul care ne-a fermecat

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, ar vrea să reducă iluminatul de Crăciun în acest an, în contextul crizei energetice, și să pună luminițe doar în parcuri. Edilul spune că astfel s-ar reduce la jumătate costurile, însă, înainte de orice decizie, a vrut să știe și care este părerea bucureștenilor, pe care i-a sondat pe pagina sa de Facebook.

”Mă gândesc ca anul acesta, pe fondul crizei energetice și a creșterii prețurilor la energie, să fim mai cumpătați și să reducem la jumătate iluminatul festiv de sărbători. Stiu că ați apreciat calitatea iluminatului festiv de anul trecut și vă mulțumesc. Astfel, ar urma să asigurăm iluminat festiv doar în parcuri. Voi ce credeți? Am adus vorba încă de pe acum despre iluminatul festiv pentru că astfel de lucruri se pregătesc din timp în #Sectorul6”, a scris Ciucu pe pagina de Facebook.

Ca o comparație, anul trecut, primăria Sectorului 6 a plătit pentru luminițele de Crăciun circa 1,5 milioane lei.

”Banii băgați în luminițe sunt bani investiți în sănătatea mentală a oamenilor”

La câteva ore, cel mai apreciat răspuns, cel care care a primit și cele mai multe comentarii pozitive din partea celorlalți bucureșteni, este unul plin de optimism.

”Înțeleg ideea și o accept. Însă într-o perioadă dificila e destul de demoralizant ca in perioada sărbătorilor sa fie totul trist, fad.

Banii băgați în luminițe sunt bani investiți în sănătatea mentală a oamenilor. Ii fac mai fericiti, ies să se plimbe, socializează.

Propun astfel un program scurt de iluminat festiv pe marile bulevarde, fie el și mai sărăcăcios. Să fie aprinse până la ora 22, oră la care deja oamenii sunt în case.”, scrie unul dintre bucureșteni, ca reacție la propunerea primarului.

Iar oamenii au răspuns cu: ”O idee minunata.” ”Iluminat pana la 22-23 in zilele normale si poate chiar 24 în zilele de sărbătoare (6 dec, 24, 25, 26,1) plus în noaptea de revelion toată noaptea.”, reacționează altcineva.

”Bravo! O idee foarte bună, nu au de ce sa le tina toată noaptea.”, îl mai felicită un alt utilizator.

Cel mai trist an din punct de vedere al iluminatului de Crăciun în București a fost în 2020, în timpul pandemiei de covid-19.

Imediat după câștigarea alegerilor din septembrie 2020, Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 6 au fost singurele care au decis să nu amplaseze luminițele de Crăciun, după ce administrațiile precedente cheltuiseră mari sume bugetare pentru decorațiuni.

Îți mai recomandăm și:

Cookies