Vopsea de păr, expirată de trei ani, într-un coafor din Capitală

de:
16 sept. 2013
15 Afișari
Vopsea de păr, expirată de trei ani, într-un coafor din Capitală

Poliţiştii, în colaborare cu inspectori din cadrul I.T.M Bucureşti şi comisari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, munca la negru şi la gri, la societăţile comerciale de pe raza de competenţă ce au ca obiect de activitate ,,prestări servicii publice” – saloane frizerie şi cosmetică.

Cu aceasta ocazie au fost verificate 5 societăţi comerciale, fiind constatate 5 infracţiuni (3 pentru evaziune fiscală, 1 pentru încălcarea normelor privind legea contabilităţii şi 1 pentru încălcarea normelor privind drepturile de autor).

În urma controalelor au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, suma totală a amenzilor fiind de 17.000 de lei şi a fost confiscată suma de 895 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate mărfuri în valoare de 5.300 de lei.

Într-unul din saloanele verificate sâmbătă, 14 septembrie, poliţiştii Sectorului 3 au depistat o femeie de 30 de ani, care, în calitate de administrator al societăţii nu a evidenţiat pe casa de marcat fiscală şi nu a înregistrat în contabilitatea societăţii suma de 895 lei, provenită din încasările pe ziua respectivă.

De asemenea, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au identificat la faţa locului produse (tuburi cu vopsea pentru păr) ce aveau termenul de valabilitate expirat din anul 2010 sau 2011 şi care erau reetichetate în fals de administratorul societăţii cu o nouă dată de expirare a produsului. În urma acestei descoperiri s-a dispus sancţionarea administratorului societăţii cu amendă de 6.000 de lei, iar produsele expirate au fost ridicate în vederea distrugerii.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cookies