Vom putea plăti cu cardul la metrou în încă 10 stații de pe magistralele 3 și 4. Mai întâi, trebuie aprobat proiectul, abia pus în dezbatere publică

10 iul. 2024
689 afișări
Vom putea plăti cu cardul la metrou în încă 10 stații de pe magistralele 3 și 4. Mai întâi, trebuie aprobat proiectul, abia pus în dezbatere publică
Vom putea plăti cu cardul la metrou în încă 10 stații de pe magistralele 3 și 4. Mai întâi, trebuie aprobat proiectul, abia pus în dezbatere publică | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Plata cu cardul la metrou va fi introdusă în alte 10 stații de pe Magistralele 3 și 4, proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici fiind pus în consultare publică marți, 9 iulie, pe site-ul Ministerului Transporturilor. Investiția este estimată la o valoare de 34 de milioane de euro.

Turnicheți noi în 10 stații de metrou de pe magistralele 3 și 4

Ministerul Transporturilor vrea să introducă plata cu cardul la metrou în cele 10 stații de pe magistralele 3 și 4 în care sistemul de control-acces nu a fost modernizat până acum, potrivit Club Feroviar.

În acest sens, pe site-ul instituției, a fost publicat, marți, în consultare publică, proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Integrarea sistemului de control acces al Magistralei 4 (Racord 1 – Nicolae Grigorescu – Anghel Saligny și Racord 2 – Gara de Nord 2 – Străulești) cu Magistralele 1, 2 și 3 și TL”.

De menționat este faptul că tronsonul Nicolae Grigorescu-Anghel Saligny nu mai face parte din Magistrala 4 din 2009. De atunci, tronsonul a fost inclus în Magistrala 3 și tot atunci denumirile a două stații de pe traseu s-au schimbat astfel:

  • „Linia de Centură” a devenit „Anghel Saligny”,
  • „Policolor” a devenit „Nicolae Teclu”.

În rețeaua de metrou există 54 de stații de metrou care beneficiază de instalații de control acces noi, moderne, care pot asigura validarea călătoriei cu metroul prin mai multe moduri, precum citire magnetică, citire contactless, iar corespunzător modalității de validare, titlurile de călătorie sunt transpuse pe diferite suporturi, cartele cu bandă magnetică, carduri contactless, carduri bancare contactless, dispozitive electronice smartphone, smartwatch.

Unul dintre avantajele înlocuirii turnicheților vechi cu porți de acces moderne va fi utilizarea titlurilor de călătorie Metrorex reîncărcabile pe carduri contactless, dar și plata cu cardul bancar vor fi posibile la parametrii tehnici superiori doar în cazul integrării unitare a tuturor instalațiilor de control acces din întreaga rețea de metrou.

Întregul articol poate fi citit AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies