Vom fuma numai ţigări cu tendinţă redusă de aprindere VEZI DE CE

de:
02 mai 2011
0 afișări
Vom fuma numai ţigări cu tendinţă redusă de aprindere VEZI DE CE

Noile ţigări sunt obligatorii ca o măsură de reducere a numărului de incendii provocate de ţigaretele aprinse şi uitate la întâmplare, au anunţat luni autorităţile.

„Ţigările cu tendinţă redusă de aprindere sunt conforme cu cerinţele de securitate obligatorii prevăzute în Directiva 2001/95/CE privind securitatea generală a produselor (GPSD). Această directivă a fost transpusă în legislaţia naţională prin Legea nr. 245/2004 privind securitatea generală a produselor. Autorităţile de supraveghere a pieţei din toate statele membre se vor asigura că toate ţigările de pe piaţa comunitară vor fi sigure pentru consumatori şi vor verifica respectarea standardelor menţionate începând cu data de 17 noiembrie 2011”, se precizează într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Conform sursei citate, atât producătorii şi importatorii de ţigări cât şi vânzătorii se vor asigura că nu vor mai fi introduse pe piaţă ţigări fără tendinţă redusă de aprindere după data de 17 noiembrie 2011 şi vor lichida toate stocurile existente.

Cookies