Asociația Parcul Natural Văcărești a anunțat miercuri, 27 iulie 2022, lansarea proiectului Parcul Natural Văcărești – Fabrica de Viață a Orașului. Acest proiect este finanțat de Active Citizens Fund România.
Scopul acestui proiect este de a dezvolta capacitatea Asociației Parcul Natural Văcărești de a atrage sprijin financiar în scopul promovării, conștientizării și asigurării unor condiții optime de conservare a parcului.
Proiectul „Fabrica de Viață a Orașului” se va întinde de o perioadă de 12 luni. Acesta va permite dezvoltarea unui departament de fundraising al Asociației Parcul Natural Văcărești.
Astfel, se dorește atragerea de sprijin financiar pentru proiecte precum:
Parcul Natural Văcărești este un spațiu din București ce promovează biodiversitatea, educația și recreerea. Asociația Parcul Natural Văcărești a dat formă acestei inițiative, iar în data de 10 mai 2016 parcul a fost înființat oficial prin Hotărâre de Guvern.
Iată câteva dintre cele mai cunoscute proiecte desfășurate de Asociația Parcul Natural Văcărești:
Parcul a intrat într-o nouă etapă odată cu preluarea acestuia de către Primăria Municipiului București. Din acest motiv, rolul pe care îl avea până acum Asociația Parcul Natural Văcărești se schimbă.
Pe lângă promovarea acestuia, asociația va avea și un rol de supraveghere a modului în care administrația locală va asigura managementul eficient și activ.
Odată cu integrarea Parcului Natural Văcărești în structura administrativă a Primăriei Municipiului București, rolul asociației noastre se schimbă, dezvoltând din ce în ce mai mult proiecte de sprijin și supraveghere a administrației publice în rolul său de a organiza un management eficient și activ pentru parc. În paralel, vom continua proiectele de promovare și conștientizare a biodiversității oferite de parc, ducând misiunea noastră dincolo de marginile parcului, în direcția promovării și conservării zonelor naturale urbane, ca spații de servicii ecosistemice.
Fabrica de Viață a Orașului este un proiect de dezvoltare organizațională dar și o metaforă pentru ilustrarea contribuției zonelor naturale sau cu potențial natural din orașe la bunăstarea comunităților, a declarat Dan Bărbulescu, directorul Asociației PNV.