Vom avea umbră verile care vin pentru ”Străzi deschise”, promenada de pe Calea Victoriei. Primăria lui Armand a plantat copaci într-un spațiu arid

12 dec. 2022
332 Afișari
Vom avea umbră verile care vin pentru ”Străzi deschise”, promenada de pe Calea Victoriei. Primăria lui Armand a plantat copaci într-un spațiu arid
Vom avea umbră verile care vin pentru ”Străzi deschise”, promenada de pe Calea Victoriei. Primăria lui Armand a plantat copaci într-un spațiu arid/ Sursa foto: Clotilde Armand Facebook

Un spațiu neîntreținut de pe Calea Victoriei, marele bulevard al Capitalei care în perioada verii se închide și devine pietonal, a fost refăcut cu minim de efort de către primăria condusă de Clotilde Armand.

Zona amenajată acum, în luna decembrie, se află la adresa Calea Victoriei 109, și este o mică grădină publică aflată la o încrucișare de străzi care delimitează o parcare. Aici au fost plantați copaci, arbuști și plante ornamentale perene.

Ce plante au fost aduse pe Calea Victoriei

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, spune că plantele sădite în spațiul arid au fost alese pentru condițiile de climă de pe bulevard, din acea zonă care vara este expusă direct soarelui.

”Am finalizat lucrările de amenajare a spațiului verde din Calea Victoriei 109, prin plantarea unor exemplare de arbuști și plante perene, sustenabile, adaptate condițiilor de luminozitate și umiditate.

Vegetația este reprezentată de speciile: betula (mesteacăn), cornus, heuchera. Totodată, acestea beneficiază și de un sistem de irigații prin picurare pentru a aplica cantitatea de apă necesară fiecărei plante în parte.”, a precizat Armand, într-o postare pe Facebook.

Mai multe administrații din București, printre care Sectorul 3 și Sectorul 6 au anunțat, în decembrie, lucrări pe spații verzi în București, pe care plantează copaci, așa cum este cazul Pieței Unirii sau bulevardului Drumul Taberei.

În ultimul an, în Capitală se poate observa o îndreptare a obiceiurilor administrațiilor locale de sectoare de a reface zonele verzi cu plante perene în ciuda celor sezoniere, care presupun costuri mai mari și perioade scurte de viață.

Îți recomandăm și:

Cookies