Vom avea luminițe de Crăciun în București, promite Nicușor Dan, nu va mai fi tristețea anul trecut. Primăria caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului

19 oct. 2022
279 Afișari
Vom avea luminițe de Crăciun în București, promite Nicușor Dan, nu va mai fi tristețea anul trecut. Primăria caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului
Vom avea luminițe de Crăciun în București, promite Nicușor Dan, nu va mai fi tristețea anul trecut. Primăria caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului / Sursă foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Nicușor Dan anunța săptămâna trecută că PMB caută parteneri pentru organizarea Târgului de Crăciun din București, iar astăzi a revenit cu un nou anunț ce vizează perioada sărbătorilor de iarnă. Primarul General a transmis că municipalitatea caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului festiv din oraș.

Primăria caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului festiv

Primarul general al Capitalei a invitat atât instituțiile publice, cât și pe cele private să depună propuneri de proiecte în ceea ce privește iluminatul stradal din perioada sărbătorilor de iarnă.

În baza acestui parteneriat să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă, a transmis Nicușor Dan.

Instituțiile interesate de acest parteneriat pe care îl propune edilul Capitalei trebuie să depună ofertele lor până la data de 31 octombrie 2022.

Decorațiunile trebuie să fie exclusiv cu LED-uri

O altă cerință pe care PMB o are îl legătură cu acest parteneriat este ca decorațiunile să fie exclusiv cu LED-uri.

Această cerință își are rădăcinile în recomandările europene de reducere a consumului de energie electivă, în contextul internațional actual. Astfel că, municipalitatea acordă o atenție deosebită acestui element.

Primăria estimează că prin utilizarea decorațiunilor cu LED-uri, energia electrică folosită pentru decorarea orașului va crește doar cu 1% față de nevoia obișnuită pentru luna decembrie pentru iluminatul stradal.

Prin parteneriatul propus se dorește implementarea unor soluții integrate. Decorațiunile oferite de parteneri vor veni în completarea celor ce sunt deja asigurate de Primăria Municipiului București. Primarul general a anunțat că municipalitate are la acest moment disponibile circa 2.900 de decorațiuni cu LED.

Mai multe detalii și regulamentul dat de PMB, pot fi consultate AICI.

Cookies