Voluntarii continuă sâmbătă acţiunea de igienizare a zonei Lacul Morii şi de combatere a ambroziei

de:
27 iun. 2020
0 Afișari
Voluntarii continuă sâmbătă acţiunea de igienizare a zonei Lacul Morii şi de combatere a ambroziei

Sub sloganul „Dragă vecine, hai şi tu cu mine!”, voluntarii invită, începând cu ora 10:00, pe toţi cetăţenii din zonă la „la implicare în acţiuni civice simple”. Colectarea deşeurilor se va realiza selectiv (hârtie, carton, plastic, ambalaje), iar voluntarii vor respecta regulile de distanţare fizică şi vor purta măşti şi mănuşi.

Potrivit organizatorilor evenimentului, voluntariatul este „despre altruism, despre solidaritate şi în primul rând despre noi, despre capacitatea noastră de a ne implica în ceea ce se înseamnă convieţuirea civilizată în comunităţi şi în spaţii comune”. La finalul acţiunii, copiii prezenţi vor putea face un picnic pe insula Lacul Morii, spun aceştia.

„Ieşiţi din casă, faceţi ceva şi daţi un exemplu copiilor, adulţilor de mâine! Decizia de a trăi în ţara lor depinde de ce facem azi împreună. Începeţi cu ceva uşor acum, implicaţi-vă, şi mâine vom avea o poveste frumoasă de spus!”, îndeamnă Octavian Berceanu, iniţiatorul proiectului Pădurea Bucureşti.

În urmă cu o săptămână, voluntarii au adunat aproximativ 100 de saci cu deşeuri colectate selectiv de pe digul şi insula Lacul Morii, în cadrul acţiunii organizate de Comunitatea Pădurea Bucureşti şi Go4Fun România.

În patru ore de muncă, cei peste 50 de voluntari au reuşit să strângă gunoaiele din zonă pe fracţii (sticlă, hârtie, metal şi plastic) şi să adune ambrozia.

Cookies