Voluntariat în București: Iubitorii de animale merg prin S6 și adună „norocul” lăsat de căței. Campania „Eu strâng după câinele meu, azi și după al tău” are loc în weekend

02 apr. 2024
948 Afișari
Voluntariat în București: Iubitorii de animale merg prin S6 și adună „norocul” lăsat de căței. Campania „Eu strâng după câinele meu, azi și după al tău” are loc în weekend
Voluntariat în București: Iubitorii de animale merg prin S6 și adună „norocul” lăsat de căței. Campania „Eu strâng după câinele meu, azi și după al tău” are loc în weekend | sursa foto: PetStuff/Facebook

„Eu strâng după câinele meu, azi strâng și după al tău” o campanie pentru sporirea responsabilității în rândul proprietarilor de câini. Are loc sâmbătă, 6 aprilie, iar organizatorii își propun să strângă mizeria de pe mai multe străzi din Sectorul 6, București, pentru a trage un semnal de alarmă: un animal înseamnă responsabilitate.

Voluntarii vor pleca la drum să strângă „norocul” cățeilor, lăsat în urmă de proprietarii iresponsabili. Fecalele lăsate la voia întâmplării reprezintă un real pericol pentru oameni și animale, un disconfort imens și o sursă de poluare.

 Mizeria de animal, problemă generală

Campania ”Eu strâng după câinele meu, azi strâng și după al tău”, marca Pet Stuff Hospital, Protecția Animalelor CJ Ilfov, Big Hearts Society și Clubul Câinilor Utilitari, aduce la cunoștința tuturor faptul că această lipsa de respect se răsfrânge atât asupra animalelor, cât și a oamenilor. Organizatorii fac apel la oameni pentru a se alătura ca voluntari în acest demers sâmbătă, 6 aprilie, de la 11:00 până la 16:00.

Cei interesați de eveniment sunt așteptați în curtea spitalului veterinar PetStuff – strada Dezrobirii, nr.15, sector 6, București (punctul de întâlnire).

În România și mai ales în București, mizeria lăsată de animalele cu stăpâni este o problemă tot mai des întâlnită. Din păcate, mulți oameni uită faptul că un animal de companie vine la pachet cu multă responsabilitate. Cei care „uită” să strangă după prietenii lor cei mai buni sunt în număr destul de mare. Ignoranții nu se gândesc întodeauna la consecințe.

Ce se întâmplă atunci când nevoia nr.2 de cățel rămâne pe stradă?

Străzile din București sunt pline de fecale de câine și chiar dacă animalele nu au nicio vină, accesul lor este restricționat în multe locuri. Și există riscul ca animalele să transmită boli parazitare după ce miros mizeria lăsată în urmă. Motivul este simplu: ignoranța stăpânilor.

În cazul oamenilor impactul este mai grav. Pe lângă faptul că mizeria lăsată de câine aduce un disconfort pentru noi toți, poate conține microorganisme care pot provoca boli grave (Salmonella, E. coli, Giardia).

Cei a căror ignoranță învinge bunul simț, riscă să primească amenzi. Amenzile sunt reglementate la nivel local de primării. În București, sancțiunile sunt cuprinse între 200 – 3.000 lei.

Există și soluții

Există soluții pentru îmbunătățirea stilului de viață:

  • amplasarea de suporturi cu pungi pe străzi și în parcuri
  • campanii de conștientizare, informare și educare
  • educație în școli

Mai multe informații despre campania „Eu strâng după câinele meu, azi strâng și după al tău”, AICI, pe pagina de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies