Volodimir Zelenski transmite un mesaj puternic mamelor soldaților ruși: „Nu vă trimiteți copiii la război într-o țară străină”

12 mart. 2022
427 Afișari
Volodimir Zelenski transmite un mesaj puternic mamelor soldaților ruși: „Nu vă trimiteți copiii la război într-o țară străină”
Volodimir Zelenski transmite un mesaj puternic mamelor soldaților ruși: „Nu vă trimiteți copiii la război într-o țară străină”. Sursa foto: Antena 3

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis sâmbătă un mesaj mamelor soldaților ruși, sfătuindu-le să acționeze înainte ca aceștia să ajungă pe front. Totodată, șeful de stat ucrainean a condamnat războiul „teribil”, adăugând însă că țara sa va opune rezistență oricât va fi necesar în fața armatei ruse.

Volodimir Zelenski a transmis sâmbătă o nouă înregistrare video pe platforma de socializare Telegram, în care s-a adresat mamelor trupelor rusești. Șeful de stat ucrainean le-a sfătuit să acționeze împotriva trimiterii copiilor acestora pe front, pentru a evita capturarea sau chiar uciderea acestora.

„Vreau să mă adresez din nou mamelor ruse. În special mamelor recruţilor. Nu vă trimiteţi copiii la război într-o ţară străină (…) Verificaţi unde este fiul dumneavoastră. Şi dacă aveţi cea mai mică bănuială că fiul dumneavoastră ar putea fi trimis la război împotriva Ucrainei, acţionaţi imediat pentru a împiedica uciderea sau capturarea lui”, a transmis Volodimir Zelenski în filmarea cu pricina, potrivit Digi24.

Mai mult, Zelenski a declarat că țara sa nu și-a dorit acest război „teribil”, însă se va apăra împotriva invadatorilor ruși „atât cât va fi necesar”.

Rusia a recunoscut prezența recruților în Ucraina, deși a negat inițial acest lucru

Deși la începutul invaziei Kremlinul a dezmințit afirmațiile potrivit căruia în Ucraina au fost trimiși și recruți, susținând că invazia este realizată doar de soldați profesioniști, autoritățile ruse și-au schimbat discursul. Astfel, Rusia a recunoscut miercuri pentru prima dată prezența recruților pe câmpul de luptă din Ucraina, dar și faptul că mai mulți astfel de recruți au fost luați prizonieri.

Anunțul este posibil să vină ca urmare a numărului din ce în ce mai mare de apeluri de pe rețelele de socializare venite din partea mamelor ruse care nu mai primesc vești de la fiii trimiși pe front în Ucraina.

Săptămâna trecută, autoritățile ucrainene au invitat mamele soldaților ruși capturați să vină să îi recupereze, guvernul de la Kiev susținând că a capturat zeci de prizonieri. Mai mult, ministerul Apărării din Ucraina a publicat o listă de numere de telefon dar și o adresă de e-mail dedicată mamelor care doreau să obțină informații despre fiii lor care au ajuns prizonieri în urma invaziei.

Cookies