Volodimir Zelenski, nou mesaj pentru soldații ruși: „O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată.”

15 mart. 2022
329 Afișari
Volodimir Zelenski, nou mesaj pentru soldații ruși: „O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată.”
Volodimir Zelenski, nou mesaj pentru soldații ruși: „O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată.” Sursa foto: Facebook

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj pe rețelele de socializare la începutul celei de-a 20-a zi de război în Ucraina. Acesta s-a adresat soldaților ruși, cărora le-a oferit garanția că vor fi tratați „ca oameni, cu decență” dacă se vor preda. Mai mult, Zelenski a oferit detalii despre convoiul de ajutor umanitar pentru Mariupol care este în continuare reținut, dar și despre reforma fiscală care va intra în vigoare.

Volodimir Zelenski a transmis luni noapte un nou mesaj, de această dată către soldații ruși, în special către recruți, în care îi întreabă care este scopul invaziei, susține că apelurile acestora către casă sunt interceptate, și le oferă o opțiune, „o șansă”. Astfel, șeful de stat ucrainean a transmis că, în cazul în care soldații ruși se vor preda, aceștia vor fi tratați „ca oameni, cu decență”, conform G4media.

„Auzim totul. Tragem concluzii. Ştim cine sunteţi”, le-a transmis Zelenski soldaților ruși

Volodimir Zelenski le-a transmis invadatorilor ruși că nu vor lua „nimic din Ucraina”, însă vor lua „vieți”, și viața soldaților fiind luată în consecință. Mai mult, șeful de stat ucrainean susține că toate convorbirile pe care soldații ruși le poartă sunt interceptate, adevărul despre ceea ce aceștia consideră cu adevărat despre război fiind monitorizat.

„Vreau să le spun ceva soldaţilor ruşi. Celor care deja sunt pe pământul nostru. Şi care urmează să fie trimişi să lupte împotriva noastră.

Recruţi ruşi! Ascultaţi-mă cu atenţie. Ofiţeri ruşi! Aţi înţeles deja totul. Nu o să luaţi nimic din Ucraina. O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată.

De ce să muriţi? Pentru ce? Ştiu că vreţi să supravieţuiţi. Vă ascultăm conversaţiile în interceptări, ascultăm ce credeţi cu adevărat despre acest război fără sens, despre această ruşine şi despre statul vostru. Discuţiile dintre voi. Apelurile voastre către casă, către familie. Auzim totul. Tragem concluzii. Ştim cine sunteţi”, a transmis Volodimir Zelenski.

„Dacă vă predați forțelor noastre, vă vom trata așa cum trebuie tratați oamenii”, susține președintele Ucrainei

Zelenski le-a oferit soldaților ruși o opțiune, o șansă „în numele poporului ucrainean”. Potrivit acestuia, toți soldații ruși care se vor preda vor fi tratați „așa cum trebuie tratați oamenii”.

„Ca oameni, cu decenţă. Într-un fel în care nu aţi fost trataţi în armata voastră. Şi într-un fel în care armata voastră nu îi tratează pe ai noştri. Alegeţi!”, a adăugat președintele ucrainean.

Transportul umanitar cu destinația Mariupol este reținut de armata rusă la Berdiansk

Președintele Ucrainei a oferit noi informații și despre convoiul de camioane cu 100 de tone de ajutor umanitar ce trebuia să ajungă în Mariupol, orașul încercuit de trupele rusești de mai bine de 2 săptămâni. Momentan, convoiul este reținut de trei zile în Berdiansk, conform Hotnews.

Totuși, Zelenski a adăugat că eforturile de livrare a mâncării, apei și a medicamentelor către locuitorii din Mariupol vor continua în perioada următoare.

Totodată, președintele Ucrainei a anunțat că Guvernul a aprobat un pachet de sprijin pentru economie și afaceri, dar și o reformă fiscală, care va elimina TVA și impozitul pe venit, fiind introdus un impozit de 2% pe cifra de afaceri și o contabilitate simplificată. Mai mult, vor fi anulate toate inspecțiile de stat pentru întreprinderi, pentru ca acestea să își poată continua activitatea. Zelenski a transmis însă o condiție ucrainenilor: „trebuie să vă asigurați că afacerea dumneavoastră funcționează în conformitate cu legislația ucraineană”.

Cookies