Volodimir Zelenski a supraviețuit mai multor tentative de asasinat în ultimele zile (The Times)

04 mart. 2022
1102 Afișari
Volodimir Zelenski a supraviețuit mai multor tentative de asasinat în ultimele zile (The Times)
Volodimir Zelenski a supraviețuit mai multor tentative de asasinat în ultimele zile (The Times)

Publicația britanică The Times scrie că, ultima săptămână, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost ținta a trei tentative de asasinat ale  militarilor ruși și ceceni.

Un comando cecen și unul  Wagner au încercat, deja, să-l asasineze pe Zelenski

Una dintre tentative a fost condusă de mercenarii din grupul Wagner, grup de luptători care este susținut de Kremlin și care e cunoscut pentru operațiunile din Orientul Mijlociu, dar și din Mali. Grupul Wagner ar fi suferit mari pierderi în timpul atacului asupra clădirii în care se afla Volodimir Zelenski.

The Times scrie că liderii Wagner au fost surprinși și  ”alarmați” de cantitatea și claritatea informațiilor pe care armata ucraineană le avea despre operațiunea lor și care, astfel, au putut anticipa și dejuca încercarea de a-l asasina pe Zelenski. Aproape toți militarii din comando-ul Wagner au fost uciși.

Alte două tentativă eșuate de asasinat au fost conduse de militari ruși și militarii ceceni pe care i-a trimis liderul Ramzan Kadârov în sprijinul armatei ruse. 

Volodimir Zelenski: Sunt ținta nr. 1  a rușilor

Încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Volodimir Zelenski a declarat că „este ţinta numărul 1” a agresorilor ruși.

Eu voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le avem, inamicul m-a identificat pe mine ca fiind ţinta numărul 1, iar familia mea este ţinta numărul doi.

Și tot în acele prime zile de război, Guvernul Statelor Unite  anunțat că este pregătit să organizeze o așa numită „extracție”: să-l ajute pe președintele ucrainean să părăsească Kievul, ca să nu să fie capturat sau ucis de forțele ruse, dar Volodimir Zelenski a refuzat să plece.

Cookies