Voiculescu pierde ultima cale de atac la ICCJ – RECURSUL în casaţie a fost RESPINS

de:
27 ian. 2015
1 Afișari
Voiculescu pierde ultima cale de atac la ICCJ - RECURSUL în casaţie a fost RESPINS

Printre cazurile în care se poate face recurs în casaţie se numără şi faptul că hotărârea a fost pronunţată de alt complet decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului.

Recursul în casaţie a fost depus în aceeaşi zi în care magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins contestaţia în anulare a pedepsei lui Dan Voiculescu.

Verdictul magistraţilor a fost luat de un complet de divergenţă, după ce completul iniţial nu a ajuns la un consens.

Fondatorul PC Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA a ajuns la ultima cale de atac a deciziei si la ultima sa sansa de a fi eliberat.

Avocatii sai au formult recursul in casatie pe langa ICCJ, unde un judecator analizeaza chiar astazi in camera de consiliu aceasta cerere formulata de reprezentantii lui Dan Voiculescu.

În cazul în care instanţa constată că cererea îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege dispune prin încheiere admiterea în principiu a cererii de recurs în casaţie şi trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie.

Instanţa care admite în principiu cererea de recurs în casaţie sau completul care judecă recursul în casaţie poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii, putând impune respectarea de către condamnat a unor obligații, cu alte cuvinte Voiculescu ar putea fi eliberat.

Cookies