Voiculescu: Nimeni nu poate să-mi confişte averea pentru simplul fapt că nu am avere

de:
22 iul. 2014
0 Afișari
Voiculescu: Nimeni nu poate să-mi confişte averea pentru simplul fapt că nu am avere

„Dacă se pune problema aşa-zisei confiscări extinse, confiscarea extinsă se referă la tot ce s-a întâmplat după 2012. Ca atare, eu neavând avere, confiscarea extinsă nefiind în cazul meu, nu se pune problema. Totuşi, această confiscare de care se vorbeşte nu are nicio legătură cu proprietăţile fiicelor mele. Are legătură cu dosarul ICA şi atât”, a spus Dan Voiculescu, la ieşirea din Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat contestaţia formulată de acesta după ce Tribunalul Bucureşti a menţinut decizia procurorilor de cercetare a sa sub control judiciar, în dosarul în care este suspectat că ar fi şantajat mai mulţi oameni de afaceri.

Dan Voiculescu a adăugat că nu îi este teamă de nimic, „decât de Dumnezeu şi de boală”, însă nu şi de o eventuală condamnare în dosarul în care este acuzat că ar fi participat la privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

„Mi-e frică de boală, pentru că am avut situaţii care mă fac să-mi fie teamă de boală grea, şi de Dumnezeu. Atât. Dar pe pământ, nu mi-e teamă decât de mine, să nu greşesc în faţa oamenilor. Nu-mi este teamă de o condamnare. O eventuală condamnare ar fi o mare nedreptate, dar ar fi o mică nedreptate faţă de alte nedreptăţi mari care se întâmplă în România. Eu mi-am asumat când am intrat în această luptă politică cu Băsescu nişte riscuri”, a mai spus Voiculescu, potrivit Mediafax. 

Întrebat de ce a contestat măsura preventivă luată de procurori în cazul său, Dan Voiculescu a spus că nu îl deranjează să se prezinte la instanţă sau în faţa procurorilor de fiecare dată când este chemat, dar îl deranjează că trebuie să meargă în fiecare luni şi vineri la Poliţie şi că îl sună un poliţist să îl întrebe unde este şi ce face. Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat că, în cazul în care Curtea de Apel Bucureşti va decide definitiv cercetarea lui Voiculescu sub control judiciar, va înainta o plângere la CEDO, în care va reclama faptul că „s-a încălcat foarte grav unul din drepturile fundamentale, dreptul la liberă circulaţie, atât în ţară, cât şi în afară, atât prin interdicţia părăsirii ţării, cât şi prin restricţiile impuse de obligaţiile care formează acest control judiciar extrem de strict”.

Tribunalul Bucureşti a respins, în 10 iulie, cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a măsurii controlului judiciar, dispusă de procurorii anticorupţie în dosarul în care este cercetat pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Decizia a fost contestată de Dan Voiculescu la Curtea de Apel Bucureşti, care a luat marţi în discuţie dosarul. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor decide definitiv dacă este legală şi temeinică măsura preventivă luată în cazul lui Dan Voiculescu.

Cookies